ethereum
Ethereum

Kan Ethereum in 2030 een koers van 10.000 dollar bereiken?

Als we de analisten van BEINCRYPTO mogen geloven, dan is de verwachting dat Ethereum in 2030 een koers van 10.000 dollar zal aantikken. Vooral omdat de munt dominant is (en volgens de analisten van BEINCRYPTO blijft) binnen de DeFi-sector.

Ook kan een potentiële lancering van een Spot Ethereum ETF voor een boost van de koers zorgen, zo stellen zij.

Ethereum domineert DeFi

De stijging van 500 procent die Ethereum moet doormaken de komende zes jaar, hangt volgens de analisten van BEINCRYPTO aan een aantal voorwaarden.

Het is volgens hen uiterst belangrijk dat de munt zijn marktdominantie binnen de DeFi-sector kan vasthouden. Rivalen als Solana maken immers ook stappen binnen deze tak van sport.

Ondanks dat domineert Ethereum nog altijd 56,34 procent van deze markt en blijft het de grote baas onder de smart contract platforms.

Als we kijken naar het vermogen dat in alle smart contract blockchains zit, mogen spelers als Solana, Polygon en Avalanche de schoenveters van Ethereum nog niet strikken.

Spot Ethereum ETF

De potentiële lancering van een Spot Ethereum ETF in mei van dit jaar kan een volgende grote katalysator worden voor de digitale munt. Net als het enthousiasme over de Spot Bitcoin ETFs, kan dit beleggingsproduct in theorie een hoop kapitaal richting de digitale munt brengen.

Het pad naar 10.000 dollar is echter een lastige, met een hoop uitdagingen en onzekerheden; zo vertellen de analisten van BEINCRYPTO.

Recent stelde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hun beslissing op een Spot Ethereum ETF nog uit. Ook de aanvragen van grootheden als BlackRock en Fidelity werden naar een later moment verschoven.

Dat onderstreept volgens de analisten dat er nog een hoop hordes te nemen zijn voor Ethereum. De uitkomst van deze ontwikkeling kan volgens de analisten van het platform een cruciale rol spelen in de positie van Ethereum in het financiële landschap.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Crypto analist wijst op Ethereum ‘Mega Wedge’ die koers omhoog zal laten schieten
Bitwise voorspelt 50% kans op lancering van Spot Ethereum ETF in mei
‘Dencun update niet genoeg om Ethereum op te schalen’
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen