Ethereum stijgt
Ethereum

Kan Ethereum opnieuw stijgen na de rentevergadering van de Federal Reserve?

De Ethereum koers steeg met 3 procent en 17 procent na de laatste twee rentevergaderingen van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) van 14 juni en 25 juli 2023. On-chain data leert ons dat in Amerika gevestigde institutionele beleggers voor veel koopdruk zorgen op Coinbase in aanloop naar de volgende rentevergadering van de Federal Reserve, die voor 19 september op de agenda staat.

Op de derivatenmarkt is de koop-verkoop-verhouding naar het hoogste niveau in twee maanden gestegen, wat suggereert dat de kopers momenteel domineren.

Stijging Ethereum op komst?

De Ethereum koers steeg met 17 procent naar 1.900 dollar tussen 14 en 21 juni dit jaar; nadat de Federal Reserve aankondigde dat zij de rente onveranderd lieten op 5,25 procent na 10 achtereenvolgende renteverhogingen sinds maart 2022.

Iets meer dan een maand later op 25 juli besloot de Federal Reserve om de rente opnieuw te verhogen met 0,25 procent. Omdat die renteverhoging iets lager was dan de markt had verwacht, schoot de Ethereum koers met een respectabele 3 procent omhoog.

Volgens een door Reuters ondervraagde groep economen zal de Federal Reserve op 19 september opnieuw voor een rentepauze kiezen en daarmee de rente op 5,50 procent laten staan.

Over de afgelopen drie dagen schoot de Ethereum koers al met 7 procent omhoog, wat volgens de bovenstaande grafiek het gevolg is van het koopgedrag van rijke Amerikaanse investeerders.

Rijke Amerikaanse investeerders kopen Ethereum

We kunnen dat beweren, omdat de Coinbase Premium Index met een score van 0,27 voor het eerst positief is deze maand. De Coinbase Premium Index toont het verschil in de Ethereum koers tussen Coinbase Pro en Binance.

Waar Binance vooral een graadmeter is voor de spotmarkt, is Coinbase Pro het platform voor institutionele beleggers uit de Verenigde Staten. Wat over het algemeen de rijkste beleggers van de markt zijn.

Positieve waarden voor de Coinbase Premium Index impliceren dat Amerikaanse investeerders de koopdruk op Coinbase opvoeren. De laatste keer dat de Coinbase Premium Index boven de 0,30 uitbrak was rond 13 juli.

Die uitbraak werd destijds opgevolgd door een onmiddellijke koersopleving van Ethereum naar de 1.925 dollar. Wat dat betreft zien we dus veelbelovende ontwikkelingen voor Ethereum in aanloop naar de volgende rentevergadering van de Federal Reserve.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Adoptie van Ethereum Blijft Achter na Shanghai Upgrade
Cardano oprichter ontkend complottheorie over Ethereum aanval tegen Ripple
Ethereum handelt 27 procent onder zijn eerlijke waarde
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen