XRP
Ripple

Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?

XRP staat er nu goed voor, en het lijkt erop dat de prijs flink kan gaan stijgen. Als ze hun lopende rechtszaak winnen, denken sommige mensen zelfs dat het wel eens $10 waard kan worden.

Optimistische beleggers

XRP heeft nog een lange weg te gaan om zijn hoogste prijs van $2,8 te verslaan, maar mensen blijven hopen op goede dingen in de toekomst. Deze hoop komt niet uit het niets; recente prijswijzigingen laten zien dat XRP sterk blijft, zelfs als de markt op en neer gaat.

Daarnaast hebben sommige mensen het idee dat XRP dit jaar misschien wel $10 waard kan worden. Het realiseren van deze waarde vereist echter een aanzienlijke stijging van de huidige prijs – een vermenigvuldiging met maar liefst 18,5 keer. Om de haalbaarheid van dit doel nauwkeurig te beoordelen, is het essentieel om een grondige evaluatie van de huidige situatie te maken en de cruciale factoren die de prijsontwikkeling beïnvloeden, zorgvuldig te onderzoeken.

De Ripple versus SEC-rechtszaak

De lopende rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) speelt een cruciale rol in de toekomstige koers van XRP. Analisten vertellen dat de relatief lage XRP koers een oorzaak is van deze juridische strijd, waardoor XRP tijdens de bull run van 2021 niet in staat was om nieuwe hoogtepunten te bereiken.

Juridisch experts benadrukken dan ook dat de definitieve uitspraak in deze rechtszaak een sleutelfactor zal zijn in het bepalen van de volgende stappen voor XRP. Mocht de munt niet als een effect (security) worden geclassificeerd, dan zou dit een pad kunnen effenen voor een mogelijke prijsherstel. XRP zou dan het enige crypto-activum zijn dat juridisch is getest en gereguleerd als een non-security.

Echter, indien XRP als een effect wordt beschouwd, kan dit een uitgebreide acceptatie van de munt ontmoedigen, wat kan leiden tot de definitieve verwijdering op door de VS gereguleerde beurzen. Dit zal de prijs van de token schaden.

Ondersteuning vanuit de Cryptomarkt

Voor XRP om zijn ambitieuze doel van $10 te behalen, vereist het substantiële ondersteuning van de bredere cryptomarkt. Ondanks dat XRP in het verleden solo-runs heeft uitgevoerd, hebben recente gebeurtenissen onmiskenbaar invloed uitgeoefend op de prijsontwikkelingen van de munt.

In de afgelopen 24 uur heeft XRP een daling van 4,34% ervaren, wat de correlatie met de algehele markttrends bevestigt. Echter, ondanks deze daling, heeft de Ripple koers wel stand weten te houden boven de belangrijke ondersteuningsgrens van $0,50.

De munt wordt momenteel verhandeld tegen $0,5093 en heeft de afgelopen week een stijging van 3,24% gezien, ondanks de marktturbulentie veroorzaakt door de Binance-rechtszaak.

Analisten voorspellen: XRP kan $10 waard worden

Diverse analisten hebben hun inzichten gedeeld over de lange termijn prognose van XRP. De bekende analist Egrag denkt dat XRP vanaf zijn huidige positie een traject zou kunnen volgen dat zou kunnen resulteren in een prijs van $10, of zelfs een waarde van $27. Wel denkt hij dat Ripple nog zo’n twee jaar nodig heeft om de $10 te bereiken.

XRP advocaat John Deaton voorspelde onlangs in een interview dat de munt na het sluiten van de SEC-rechtszaak omhoog zou kunnen schieten naar een prijs van $10. Prominente analist Dark Defender heeft een meer bescheiden mening en voorspelt een stijging tot $3,82 dit jaar.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’