Solana, SOL
Solana

Kan Solana naar $100 stijgen? Ontdek de cruciale rol voor Bitcoin

Sinds begin juni heeft Solana (SOL) een indrukwekkende groei doorgemaakt, met een stijging van 550% vanaf het dieptepunt dat het in januari bereikte na de ineenstorting van de crypto-exchange FTX. Deze stijgende lijn zet de toon voor potentieel verdere groei richting de $100 tegen het einde van dit jaar. Cruciaal voor dit vooruitzicht is echter de stabiliteit van Bitcoin (BTC). Solana’s verdere opmars is sterk afhankelijk van Bitcoin’s vermogen om stabiele steun te vinden boven de $44.200.

Als leidende indicator in de cryptomarkt, beïnvloedt de prestatie van Bitcoin vaak die van andere cryptocurrencies, waaronder Solana en andere altcoins. Een stabiel steunniveau boven de $44.200 voor Bitcoin zou daarom kunnen leiden tot een voortgezette stijging van altcoins. Externe factoren, zoals de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF, kunnen hierin een sleutelrol spelen door Bitcoin boven dit cruciale steunniveau te helpen houden.

Solana’s prijsvoorspelling

Als de koopdruk voor Solana (SOL) toeneemt, heeft de munt het potentieel om zijn belangrijke weerstandsniveaus van ongeveer $92 en daarna $100 te doorbreken. Een dergelijke doorbraak zou neerkomen op een stijging van bijna 15% vanaf de huidige koers van ongeveer $87. In een optimistisch scenario zou SOL zelfs kunnen doorstoten naar waarderingen van $104 of zelfs $136. Echter, als SOL wordt afgewezen bij deze weerstandsniveaus, kan dit leiden tot een daling tot ondersteuningsniveaus van rond de $67 en, in het meest pessimistische scenario, tot rond de $51.

Technische analyse SOL - TradingView
Technische analyse SOL – TradingView

Solana verslaat Ripple

De indrukwekkende prestaties van Solana hebben ertoe geleid dat het XRP heeft overtroffen in termen van marktkapitalisatie. Terwijl XRP recentelijk een vrijwel vlakke prijstrend liet zien, heeft Solana hierdoor de vijfde positie ingenomen op de lijst van grootste cryptocurrencies. Het volgende doel voor Solana is het overtreffen van Binance Coin (BNB), wat een stijging van slechts 15% vereist. Gezien Solana’s huidige opwaartse trend, lijkt dit doel haalbaar en zou het een historisch moment betekenen voor de munt.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Crypto analist voorspelt: Solana is klaar voor een gigantische prijsstijging
Crypto whales kopen voor miljoenen euro’s aan Solana
Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC