Regulatie Nieuws

Kazachstan staat banken toe crypto-aankopen te verwerken

De regering van Kazachstan is naar verluidt van plan om lokale bankinstellingen officieel te machtigen om bankrekeningen te openen specifiek voor cryptocurrency gerelateerde transacties.


Regering wil investeerders en bedrijven blootstellen aan crypto

Verschillende banken in Kazachstan zullen binnenkort officieel worden goedgekeurd voor dienstverlenende bedrijven en bedrijven die blootstelling bieden aan cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC). Zo meldde de lokale nieuwszender Khabar 24 zondag.

Onder verwijzing naar leidinggevenden van de Data Center Industry and Blockchain Association of Kazachstan, merkt het rapport op dat het onduidelijk is welke financiële instellingen of banken zouden deelnemen aan het proefproject. Crypto-exchanges kunnen samenwerken met banken door zich aan te melden voor het project bij Astana International Financial Centre. Dit is een belangrijk financieel centrum in Kazachstan.

Het proefproject zal naar verluidt een jaar duren. Het doel ervan is om lokale crypto-bedrijven in staat te stellen legaal crypto-investeringsdiensten aan te bieden. Ook wil het investeerders in staat stellen cryptocurrencies zoals Bitcoin veilig te kopen en verkopen. Als onderdeel van het project is de regering van Kazachstan ook van plan om de potentiële risico’s van investeringen in digitale valuta te beoordelen. Cryptohandel is namelijk nog niet wettelijk goedgekeurd in het land, aldus het rapport.

De Data Center Industry and Blockchain Association of Kazachstan reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Cointelegraph om commentaar.


Miner-migratie uit China

Het nieuws komt te midden van de Republiek Kazachstan die aandacht trekt van wereldwijde cryptocurrency-miners als gevolg van een aanhoudend hardhandig optreden tegen cryptomining in China. Enkele van de grootste Chinese crypto-miningbedrijven, Bitmain en Canaan, zijn begonnen samen te werken met entiteiten in Kazachstan om miningfaciliteiten en -diensten in het land te runnen.

Ondanks dat de cryptomining-industrie in Kazachstan steeds meer aan kracht wint, is het nog te vroeg om een ​​serieuze verplaatsing van Chinese cryptomining-machten naar het land voor te stellen, merkte de voorzitter van de vereniging, Alan Dordjiev, op.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten