Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Blockchain

Kennedy Jr wil complete financiële huishouding Amerika op de blockchain plaatsen

Krijgen we straks een Amerikaanse president die het helemaal ziet zitten in Bitcoin en crypto? In november van dit jaar vinden de verkiezingen plaats en Robert F. Kennedy Junior (het neefje van) zegt dat hij de complete begroting van de Amerikaanse overheid op de blockchain wil plaatsen.

Hij wil daarmee zo transparant mogelijk zijn naar de Amerikaanse bevolking en iedereen 24 uur per dag inzicht geven in de uitgaven van de overheid.

Volledige transparantie

“Ik ga het complete Amerikaanse budget op de blockchain plaatsen, zodat iedere Amerikaan 24 uur per dag alles in de gaten kan houden. We zullen 300 miljoen paar ogen hebben die naar onze financiële acties kijken, en als iemand 16.000 dollar uitgeeft aan een nieuwe toiletbril, dan weet iedereen dat”, aldus Kennedy Jr.

In tegenstelling tot een reguliere database is de informatie die op een blockchain komt niet wijzigbaar. Zodoende staat iedere transactie transparant en permanent in de database.

Het is overigens nog maar de vraag of hier per definitie blockchain-technologie voor nodig is, maar het is in ieder geval interssant om te zien dat Kennedy Jr het compleet over een andere boeg gooit dan de gevestigde orde.

Nu moet hij alleen nog even Joe Biden en Donald Trump verslaan. Dat lijkt nog een hele lastig opgave te worden voor Kennedy Jr, maar onmogelijk is het natuurlijk niet.

Een door Bitcoin gedekte Amerikaanse dollar

Naast zijn plannen om complete transparantie te geven over de uitgaven van de overheid, wil Kennedy Jr de Amerikaanse dollar ook dekken met Bitcoin (BTC) en andere assets als hij in het Witte Huis komt.

Onder andere goud, zilver, platinum en Bitcoin staat op het lijstje om de Amerikaanse dollar van de broodnodige dekking te voorzien.

Dat kan echter nog heel lastig worden, omdat de Amerikaanse overheid met een gigantische schuld kampt. Als die schuld plotseling in Bitcoin, goud of andere harde assets moet worden voldaan, dan kan dat weleens grote problemen opleveren.

Wat dat betreft lijkt het vooral om populistische plannen te gaan, maar het is in ieder geval een frisse wind. Wat denken jullie? Maakt Kennedy Jr een serieuze kans om de nieuwe president van de Verenigde Staten te worden?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

Gebruikerservaring blijft grote uitdaging in de crypto-industrie
Nigeria verandert zijn blockchain-beleidscommissie
Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP