FTT, FTX
Exchange

Kevin O’Leary verloor de $15 miljoen die hij als vertegenwoordiger van FTX kreeg

Kevin O’Leary is een miljonair en grote naam binnen de investeringswereld. Je kent hem wellicht van het Amerikaanse programma Shark Tank, waarin ondernemers een idee kunnen pitchen en rijkaards als O’Leary daar mogelijk op instappen. De investeringslegende was als vertegenwoordiger verbonden aan FTX en kreeg daar dus 15 miljoen dollar voor.

Vreemde wereld

Het blijft een vreemde gewaarwording, dat figuren als O’Leary zich laten kopen door een platform als FTX en dat daar voor hen geen consequenties aan hangen. Je zou zeggen dat ook O’Leary verantwoordelijk is voor de schade die mensen leden als gevolg van het omvallen van het beursplatform. Door ‘achter het platform te staan’ heeft hij waarschijnlijk een hoop mensen bewogen zich aan te melden bij FTX.

Nu probeert hij de boel een beetje te sussen door te roepen dat hij die 15 miljoen dollar kwijt is. “In totaal ging het om iets minder dan 15 miljoen dollar, […] Ik heb daarvan ongeveer 9,7 miljoen dollar in crypto gestoken. Ik denk dat ik dat kwijt ben. Het is allemaal niets meer waard”, aldus de miljonair. “Het was geen goede investering […] Ik doe niet alleen maar goede investeringen. Gelukkig doe ik meer goede dan slechte, maar dit was een slechte”, zo voegt hij toe.

Slechte investering of aanpakken?

Het is duidelijk dat O’Leary hier een beetje de ‘ik ben zielig’ kaart probeert te spelen. In principe is hij hier helemaal geen eigen geld verloren. Het enige wat hij hier verliest is zijn reputatie, omdat hij mensen naar een platform stuurde dat niet veilig was. De enige manier waarop het ‘ok’ zou zijn, is als blijkt dat hij daadwerkelijk grote hoeveelheden eigen geld in het platform had zitten. Nu was het voor hem gewoon een risicoloze ‘investering’, omdat het gekregen geld was.

Dit is natuurlijk ook een verklaring voor hoe FTX erin slaagde om al die sponsoren aan te trekken. Waarschijnlijk gebruikten ze het geld voor O’Leary ook om andere sterren aan zich te binden. Als het er überhaupt al was. Over O’Leary hoeven we ons echter geen zorgen te maken. Het vermogen van de 68-jarige investeerder wordt nog altijd op 400 miljoen dollar geschat.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?