Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken

Ethereum kreeg enige tijd geleden een update waarmee een deel van de transactiekosten “verbrand” werden. In combinatie met Proof-of-Stake zorgde dat tijdelijk voor een negatieve inflatie (deflatie) voor Ethereum, de hoeveelheid munten in omloop daalde. Daardoor riepen Ethereum-investeerders plotseling dat hun munt een verbeterde versie van Bitcoin was.

Volgens Ki Young Ju van CryptoQuant is dat geen slimme zet geweest.

Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken

Ethereum-aanhangers begonnen na deze updates plotseling te geloven dat hun munt weleens een beter spaarmiddel kon zijn dat Bitcoin. Zij begonnen Ethereum te promoten als “ultrasound money” waar “sound money” staat voor hard geld; een vorm van geld die niet makkelijk bij te drukken is.

Sound money komt oorspronkelijk van gouden en zilveren munten, die geluid maken als je ze laat vallen. Bitcoin valt ook in die categorie, zo is al jaren het verhaal. Nu zou Ethereum dat plotseling ook doen door deze upgrades, maar dat is volgens Ki Young Ju een foute keuze geweest.

“Na de dencun-upgrade verloor Ethereum zijn deflatoire status met de afgenomen transactiekosten, waardoor het geen ‘ultrasound money’ meer is. Ethereum’s kracht ligt in decentrale applicaties; het is wijzer om het niet te vergelijken met het sound money narratief van Bitcoin”, aldus Ki Young Ju.

Bullish over Bitcoin

Ki Young Ju is overigens behoorlijk bullish over Bitcoin. Hij claimde woensdag nog dat de market cap van Bitcoin op basis van de ontwikkeling van het netwerk 3x hoger moet liggen. Door de huidige omvang van het netwerk te vergelijken met de vorige cyclus-top komt hij uit op een potentiële koers van 265.000 dollar voor Bitcoin.

Dat zijn nog eens voorspellingen waar het hart van de gemiddelde Bitcoin-investeerder harder van gaat kloppen. Vooralsnog is daar echter allesbehalve sprake van, want de Bitcoin koers klokt momenteel binnen op het niveau van 62.975 dollar.

Daarmee is de digitale munt weer voorzichtig hersteld, maar van een definitieve nieuwe opleving is nog zeker geen sprake.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Econoom voorspelt nieuwe all-time high voor Ethereum
Komt er vandaag of morgen een Ethereum ETF?
Standard Chartered verwacht deze week goedkeuring SEC voor spot Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?