Altcoin Nieuws

Kim Kardashian, Floyd Mayweather en Paul Pierce aangeklaagd wegens Ethereum Max-promotie

Een investeerder stelt dat hij ten onrechte werd beïnvloed door de influencers op de sociale media.


Wat is Ethereum Max?

Ethereum Max (EMAX) is een op Ethereum gebaseerd token. Het kreeg afgelopen zomer veel publiciteit door steun van beroemdheden zoals Kim Kardashian, bokser Floyd Mayweather en voormalig NBA-ster Paul Pierce.

Nu worden alle drie de beroemdheden aangeklaagd door een benadeelde investeerder. Hij beweert dat ze samenspanden met EMAX-medeoprichters Steve Gentile en Giovanni Perone om de prijs van het token te laten stijgen om het daarna te laten zakken.

“Beklaagden prezen de vooruitzichten van het bedrijf en het vermogen voor investeerders om aanzienlijk rendement te behalen dankzij de gunstige ’tokenomics’ van de EMAX-tokens”, betoogde Huegerich in een klacht ingediend bij de Amerikaanse rechtbank in Californië. “In werkelijkheid hebben gedaagden de EMAX-tokens op de markt gebracht aan investeerders, zodat ze hun deel na de stijging met winst konden verkopen.”

Ethereum Max piekte op 31 mei 2021 met een prijs van $0,000000597636. Hierna daalde het in 11 dagen met meer dan 80%. Vervolgens was er in juni een mini-rally rond de tijd van Kardashian’s post, voordat het nog meer daalde.

Sinds het zijn hoogtepunt heeft bereikt, heeft het meer dan 97% van zijn prijs verloren. Het wordt nu verkocht voor een kleine $0,00000017659.

A chart showing the price of Ethereum Max declining over time
Ethereum Max prijsgrafiek. Bron: CoinGecko

Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De aanklacht

Huegerich kocht EMAX-tokens tussen 14 mei en 17 juni en wil de hoofdeiser zijn in de rechtszaak. De ERC-20-token werd voor het eerst bekend toen Mayweather aankwam op de Bitcoin 2021-conferentie met een Ethereum Max-t-shirt aan.

EMAX sponsorde die maand een bokswedstrijd tussen Mayweather en Logan Paul. In 2018 kreeg Mayweather een boete van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voor het promoten van initiële muntaanbiedingen zonder bekend te maken dat hij daarvoor was betaald.

De week daarop deelde Kim Kardashian – die eerder had gelinkt naar een advertentie naar EMAX – een Instagram-verhaal met haar meer dan 200 miljoen volgers waarin ze Ethereum Max prees. Zij gebruikte wel een #AD-hashtag om aan te geven dat het reclame was. Zij deelde het volgende bericht:

“Houden jullie van crypto? Dit is geen financieel advies, maar ik wil graag delen wat mijn vrienden me zojuist hebben verteld over het Ethereum Max-token! Een paar minuten geleden heeft Ethereum Max 400 biljoen tokens verbrand – letterlijk 50% van hun beheerderswallet gaat terug naar de hele E-Max-gemeenschap.”

Pierce was zo geïntrigeerd door EMAX-tokenverbranding dat hij zijn relatie met zijn voormalige werkgever, ESPN, verbrak. ESPN had Pierce eerder als analist ontslagen nadat een video uitkwam waarin hij aan het gokken was met andere artiesten tijdens COVID.

Ethereum Max heeft nog geen commentaar gegeven. Hoewel het project aanwezig blijft op Twitter en sociale media, is Ethereum Max bijna uit het publieke zicht verdwenen. Het heeft nu een handelsvolume van minder dan $150.000 in de afgelopen 24 uur.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten