Exchange Nieuws

Klanten van Celsius kunnen eindelijk opnames doen na bevriezing van 263 dagen

Verschillende Celsius-klanten hebben gemeld dat ze voor het eerst geld hebben kunnen opnemen van het failliete cryptobedrijf. Dit is 263 dagen nadat het bedrijf het opnameproces had stopgezet in de aanloop naar het faillissement.

Geld kan weer door enkelen worden opgenomen

Op 2 maart waren verschillende klanten die geld op hun Celsius Custody-rekeningen hadden staan, verheugd dat ze eindelijk geld konden opnemen van de geldschieter, zoals bleek uit talrijke berichten op sociale media. Via Twitter werd dit ook bevestigd door Celsius zelf.

Eerder al een email ontvangen

Enkele weken geleden ontvingen sommige klanten een e-mail met een lijst van personen die in aanmerking kwamen om hun geld op te nemen, volgens hun meldingen. Op 2 maart ontvingen ze vervolgens een nieuwe e-mail waarin werd vermeld dat opnames verwerkt konden worden. In onderstaande afbeelding is deze mail weergegeven.

De Celsius Mail

Toch is het benoemingswaardig dat het gehele proces niet vlekkeloos verlopen is. Waar sommige klanten die hun wallets op de whitelist hadden staan ook vrijwel direct hun geld van het platform af konden halen, liepen anderen enorm grote vertragingen op.

Er lijkt zich inmiddels een (flinke) achterstand van opnamepogingen te hebben opgebouwd, waarbij sommige gebruikers beweren dat opnameverzoeken worden omgezet in ondersteuningstickets die enkele dagen kunnen duren om te verwerken als gevolg van “te veel verzoeken en niet genoeg personeel”.

Niet iedereen krijgt geld terug

Op 31 januari naar aanleiding van Celsius details over de opmerkingen die in de opmerkingen zijn ontvangen om geld op te nemen, en klanten met geld op bewaarrekeningen kunnen momenteel 94% van hun bevestigde geld worden aangenomen, zo blijkt uit hun bericht. Deze bewaarrekeningen waren echter alleen beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten (VS), terwijl andere klanten van Celsius teleurgesteld waren dat ze hun geld niet konden verwerken van andere soorten rekeningen.

De overige 6% zouden ook nog teruggegeven kunnen worden, maar hiervoor wacht het bedrijf nog wel eventuele (toekomstige) rechtszittingen af.

Klanten die geld van het verdien- of leenprogramma naar een effectenrekening hadden overgemaakt, kunnen op dit moment blijkbaar 72,5% van hun geld opnemen, tot een maximum van $7.575, of circa €7140.

De crypto-geldschieter had eerst aangekondigd dat ze opnames op 13 juni zouden bevriezen, daarbij verwijzend naar “extreme marktomstandigheden”, voordat ze op 13 juli faillissement aanvroegen.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden