Blockchain

Klaytn blockchain loopt vooruit op het Libra-netwerk aldus Kakao CEO

Volgens de CEO van de Kakao, Yeo Min-soo, loopt de Klaytn-blockchain van zijn bedrijf vergelijkbaar met die van het Libra-project van Facebook. Klaytn is naar verluidt echter ver vooruit in zijn ontwikkeling.


CEO is hoopvol

Volgens de CEO van Kakao heeft Facebook zijn Libra-project opengesteld voor partners. Naar verluidt wil Facebook circa 100 partners werven.

De blockchain van Libra lijkt op die van Klaytn, maar moet nog diverse mijlpalen bereiken die Klaytn wel al heeft bereikt. De CEO is dan ook erg hoopvol: “Volgend jaar wordt Klaytn het grootste blockchain-consortium van Azië”.


Platform van Klaytn

Het platform van Klaytn is ontwikkeld door de dochteronderneming van Kakao ‘Ground X’. In totaal heeft Ground X nu 27 bedrijven in zijn bestuursraad, waarvan de gecombineerde waarde naar verluidt $59 miljard overschrijdt.

Het platform is dan ook niet alleen van Kakao, maar van alle leden in de Klaytn-raad. Deze raad is een beslissingsorgaan van het gehele ecosysteem van Klaytn.


Klaytn is stabiel

Volgens Min-soo, werkt het ecosysteem van Klaytn nu sinds de lancering in juni stabiel en zonder fouten. Het handelsvolume is sinds die tijd toegenomen tot circa 700.000 transacties. Deze is vergelijkbaar met de blockchain van Ethereum (ETH), die meer dan 674.000 transacties heeft verwerkt.