Bitcoin Nieuws

Kleine investeerders accumuleerden vanaf begin 2022 ruim 140.000 Bitcoin

De Bitcoin koers heeft er weleens beter voorgestaan. Met de huidige koers van ongeveer 19.000 dollar is Bitcoin vanaf het begin van 2022 al 58 procent van zijn koerswaarde kwijt. Dat weerhoudt de kleinste investeerders – ook wel de gewone man – er niet van om meer Bitcoin te kopen.

‘Garnalen’ kopen 140.000 Bitcoin

De zogenaamde garnalen (shrimps), wallets met een minimum van 0,10 en maximum van 1,00 Bitcoin, kochten vanaf 1 januari 2022 tot nu ruim 140.000 Bitcoin. Inmiddels heeft deze groep van Bitcoiners meer dan 911.000 Bitcoin in bezit en de opwaartse trend lijkt nog lang niet voorbij. Onder andere dit deel van het HODL-leger zorgt ervoor dat de Bitcoin koers op het moment van schrijven zo stabiel blijft rond de 19.000 dollar.

BTC shrimps

Wat met name opvalt als je naar de bovenstaande grafiek kijkt, is dat de Shrimps massaal inkochten rond de voorlopige bodem van 17.600 dollar in juni. De torenhoge inflatie en agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve maken tot dusver blijkbaar weinig indruk op de kleinere belegger. Voor mij persoonlijk zijn dit belangrijke grafieken om in de gaten te houden of de adoptie van Bitcoin doorzet. Uiteindelijk moet het grote publiek Bitcoin adopteren om er een succes van te maken.

Whales zijn minder hongerig

In tegenstelling tot de kleinste beleggers van de markt, zijn de whales op dit moment een stuk minder hongerig. ChainExposed kwalificeert een wallet als whale-wallet indien daar 1.000 tot 10.000 Bitcoin op staat. Op het moment van schrijven bezitten deze kapitaalkrachtige groep van investeerders ongeveer 4,88 miljoen Bitcoin, dat tegen de huidige koersen goed is voor een waarde van ongeveer 90 miljard dollar.

BTC whales

Wat bij dit cohort van Bitcoiners opvalt is dat de hoeveelheid Bitcoin die zij bezitten juist flink is afgenomen vanaf de start van 2022. Waar de whales aan het begin van 2022 nog ruim 5,2 miljoen Bitcoin in bezit hadden, zijn dat er nu ongeveer 300.000 minder. De grote jongens lijken er op dit moment dus nog voor te kiezen om hun Bitcoin-positie te laten krimpen, terwijl de kleine belegger ervoor kiest om meer bij te kopen.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten