Kodak lanceert documentbeheersysteem op blockchain

Kodak heeft een op de blockchain-gebaseerde document beheersysteem gelanceerd. In tegenstelling tot een aantal andere aankondigingen van de Kodak-blockchain, heeft dit beheersysteem geen licentie van een derde partij en is het echt ontwikkeld door Kodak zelf.


Kodak Services for Business

Het nieuwe platform heeft de naam ‘Kodak Services for Business’ gekregen. De naam geeft het al weg; het is een dienst die is bedoeld voor bedrijven en overheden om gevoelige documenten op te slaan en te beheren. Het Kodak documentenbeheersysteem vertrouwt op de blockchain voor veiligheid en efficiëntie.

Het platform is zelfs zo efficiënt dat het volgens Kodak 20 tot 40% in kosten kan besparen door gebruik te maken van geautomatiseerde workflows. Hiernaast is er minder volgens Kodak minder personeel nodig om de content, informatie en andere documenten op het platform te beheren.


Veranderingen bij Kodak

Kodak heeft in de afgelopen jaren flinke veranderingen meegemaakt. Zo is het bedrijf volledig verandert van richting en is het nu een technologiebedrijf dat zich richt op imaging voor voornamelijk bedrijven. Hiermee richt Kodak zich nu op technologieën en baanbrekende oplossingen voor het product goederenverpakkingen, grafische communicatie en functionele drukindustrieën. Een flinke verandering ten aanzien van het oorspronkelijke branche: fotografie en films.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken