Bitcoin investor
Bitcoin

Koersdalingen Bitcoin maken optie-handelaren niet bang

De daling van ruim 13 procent die Bitcoin afgelopen weekend doormaakte en die gisteravond plotseling een vervolg kreeg, lijkt handelaren op de optiemarkt van de digitale munt niet bang te maken. Daar zijn meestal professionals te vinden en die zijn dit soort dalingen blijkbaar gewend. Waar mensen op de spotmarkt momenteel wegrennen, blijven de professionals ogenschijnlijk rustig.

Optie-handelaren blijven optimistisch over Bitcoin

Uit de data van Laevitas blijkt dat optie-handelaren momenteel nog altijd optimistisch zijn over de Bitcoin koers. Om te bepalen in hoeverre dat het geval is, moeten we de premium op Bitcoin futures erbij pakken.

Als het tussen de 5 en 10 procent kost om Bitcoin futures aan te houden, dan is er meestal sprake van een neutrale markt. Nu is er echter sprake van een score die ver boven de 10 procent ligt.

Zo kunnen we stellen dat de optiemarkten op dit moment nog positief zijn over het toekomstige koersverloop van Bitcoin. Het percentage begint te dalen, maar er is nog altijd sprake van optimisme op dit moment.

De data laat zelfs zien dat de correctie naar 61.500 dollar weinig deed met het sentiment op deze markt. Investeerders blijven rustig een premium van meer dan 10 procent betalen voor hun long-posities op Bitcoin.

Is Bitcoin gefaald als store of value?

Na het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart is Bitcoin er niet meer in geslaagd om het positieve momentum te herpakken.

Het narratief van Bitcoin als het “digitale goud” begint zo langzaam wat haarscheurtjes te vertonen. Terwijl goud juist aan een fantastische periode bezig is en momenteel rond een all-time high bungelt, kunnen we voor Bitcoin niet hetzelfde zeggen.

Opvallend is ook dat goud omhoog schoot gedurende de geruchten over de Iran-aanval op Israël, terwijl Bitcoin daar juist problemen mee had.

Dat soort koersbewegingen bevestigen volgens de analist Tom Linn dat investeerders Bitcoin in ieder geval niet beschouwen als een store of value of veilige haven zoals goud.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten