nvidia
Beurs

Koersexplosie NVIDIA doet denken aan DOTCOM-bubbel

NVIDIA werd dinsdag het meest waardevolle bedrijf ter wereld dankzij de gigantische vraag naar chips voor kunstmatige intelligentie. Volgens Asa Fitch van de Wall Street Journal doet de ongelooflijke reis naar koersrecords van NVIDIA denken aan de DOTCOM-bubbel van 2000.

Ook in 2000 werd Microsoft ingehaald

Grappig genoeg werd Microsoft ook in 2000 ingehaald. Destijds ging het om Cisco dat als een raket de lucht in schoot, omdat zij internet-apparatuur leverden.

“Cisco surfde een golf van een andere revolutie: het internet. Haar producten zorgden voor de opkomst van die industrie. Net als NVIDIA, haalde ook Cisco het Microsoft van Bill Gates in om het meest waardevolle bedrijf ter wereld te worden”, aldus Fitch.

Volgens John Chambers, die destijds CEO van Cisco was, is het ditmaal anders. Volgens hem is de markt veel en veel groter. Hij spreekt zelfs van een markt die even groot is als die van het internet en cloud computing bij elkaar opgeteld.

Met het inhalen van Microsoft door NVIDIA is het voor het eerst sinds februari 2019 weer eens een ander bedrijf van Apple of Microsoft dat de lijst aanvoert. Destijds was het heel kort Amazon dat bovenaan stond.

Wat zo opvallend is aan NVIDIA? Vijf jaar geleden stond het niet eens in de top 20 van grootste bedrijven.

Nieuwe industriële revolutie

Jensen Huang, de CEO van NVIDIA, roept maar al te graag dat kunstmatige intelligentie het fundament is van een nieuwe industriële revolutie, waarin het bedrijf een cruciale rol vervult.

Huang zegt dat NIVDIA bezig is met de bouw van “AI-fabrieken” die data inslikken en intelligentie als resultaat geven.

“NVIDIA zal het meest belangrijke bedrijf voor onze samenleving zijn voor de komende 10 jaar, terwijl de wereld meer AI-gedreven wordt”, aldus CFRA Research analist Angelo Zino. De chips van NVIDIA ziet hij zelfs als de meest belangrijke uitvinding van deze eeuw.

Opvallend is dat de opkomst van kunstmatige intelligentie er nu zelfs voor lijkt te zorgen dat Bitcoin wat minder aandacht krijgt op de markt. Altcoins gaan al helemaal gebukt onder de populariteit van NVIDIA.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers gedaald, ondanks bullish inflatierapport uit Amerika
MicroStrategy kondigt aandelensplitsing van 10 tegen 1 aan
AEX koers opent met stijging en nadert zijn all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen