komodo platform
Altcoin

Newsbit 24-05-2022 15:28 leestijd 3 - 4 min

Komodo: Waar een wil is, is een weg

Het Komodo-project richt zich op het versterken van gebruikers met vrijheid door middel van blockchain-technologie. Er zijn veel vormen van vrijheid die Komodo kan bieden, en ze richten zich momenteel op het machtigen van twee soorten gebruikers: de blockchain-ondernemer en de gemiddelde cryptocurrency-gebruiker.

Vertraagd Proof of Work

De fundamentele pijler van het Komodo-ecosysteem is veiligheid. Komodo’s vertraagde Proof of Work-netwerk (dPoW) biedt een unieke en innovatieve vorm van beveiliging die net zo sterk is als het Bitcoin-netwerk, maar niet de ongelooflijke kosten vereist. Elke blockchain die dPoW gebruikt, ontvangt de voordelen van beveiliging van 51% aanvallen – een bedreiging die kwaadwillende actoren anders in staat zou stellen crypto dubbel uit te geven. dPoW helpt ervoor te zorgen dat dagelijkse transacties op komodo’s native blockchain en meer dan 30 andere productie-blockchains veilig zijn.

Atomicdex

Komodo’s vlaggenschipproduct is AtomicDEX, dat een methode biedt om cryptocurrencies rechtstreeks van de ene persoon naar de andere te verhandelen. Het is een nieuw soort ‘gedecentraliseerde exchange’. Komodo’s gedecentraliseerde exchange verwijdert alle vormen van tussenpersonen, vouchers en escrow-services. Het is gebaseerd op een onderliggend concept genaamd de “atomic swap”, en Komodo is de leider in deze technologie. AtomicDEX heeft ook een ingebouwde portemonnee, waarmee gebruikers de meest populaire cryptocurrencies op de markt kunnen opslaan.

Komodo’s atomic swap-aangedreven gedecentraliseerde uitwisseling bedient zowel cryptocurrency-houders als handelaren. Voor gebruikers kunnen ze cryptocurrencies verhandelen zonder een gecentraliseerde exchange te hoeven passeren, wat een moeilijk en zelfs gevaarlijk proces kan zijn. Ze hoeven ook geen escrow-service, voucher of zelfs een tussenliggende munt te gebruiken – zelfs geen Bitcoin. Bovendien is er geen registratieproces vereist en zijn er ook geen opnamelimieten. Komodo’s AtomicDEX ondersteunt momenteel ongeveer 99% van de bestaande cryptocurrencies, waaronder Bitcoin- en UTXO-munten, Ethereum en alle ERC-20-tokens, BNB Chain, Polygon, Avalanche en meer.

Voordelen van AtomicDEX

Voor de ondernemer maakt hun gedecentraliseerde uitwisseling het mogelijk om nieuwe producten op de wereld vrij te geven zonder tussenkomst van de tussenpersoon. Bovendien kunnen zelfs ondernemers die eerder andere blockchain-projecten buiten hun ecosysteem hebben gebouwd, hun munt gemakkelijk op hun gedecentraliseerde uitwisseling plaatsen. De enige vereiste is dat het blockchain-product de juiste beveiligingselementen heeft in de kern van de code van de blockchain.

AtomicDEX API

Het lanceren van een gedecentraliseerde uitwisseling, crypto-portemonnee of andere DeFi-producten kan complex, duur en tijdrovend zijn. Daarom heeft Komodo AtomicDEX API gemaakt – een eenvoudige oplossing voor het bouwen van innovatieve blockchain-applicaties. AtomicDEX is de eerste eindgebruikers-app die AtomicDEX API gebruikt. Andere apps die AtomicDEX API gebruiken, zijn ShibaDEX, GleecDEX, FiroDEX, SmartDEX en MarmaraDEX.

AtomicDEX API biedt de breedste cross-chain, cross-protocol ondersteuning in blockchain, compatibel met 99% van de cryptocurrencies.

Breedste cross-protocol ondersteuning

AtomicDEX beperkt de handel niet tot een enkel blockchain-protocol. AtomicDEX biedt de breedste cross-protocol ondersteuning in de gehele blockchain-ruimte. Het is gemakkelijk om BTC, ETH en alle ERC-20-tokens, MATIC, AVAX, DOGE, LTC, BCH, KMD en honderden andere digitale activa native te verhandelen vanuit tientallen blockchains – geen proxytokens vereist.

Atomic Swaps

Voor trade clearing implementeert AtomicDEX een handelstechnologie genaamd atomic swaps. Een atomic swap is een technologie waarmee twee gebruikers cryptocurrencies kunnen verhandelen over twee afzonderlijke blockchains zonder dat een tussenpersoon nodig is.

Het oorspronkelijke concept van een atomic swap werd in 2013 gecreëerd door Tier Nolan en vele andere Bitcoin-enthousiastelingen op het Bitcointalk.org chatforum. In 2014 inspireerde dit gesprek leden van het Komodo-ontwikkelingsteam om te experimenteren met atomic swaps, en deze technologie is sindsdien een hoeksteen van Komodo’s ontwikkelingsfocus gebleven.

De waarde van Atomic Swaps

Om te begrijpen waarom het atomic swap protocol nodig is, moet men er eerst aan herinneren worden dat computercode lineair wordt uitgevoerd. Zelfs als we zouden aannemen dat beide partijen in een transactie eerlijk kunnen zijn, moet op een computer het proces van het nemen van geld uit elke digitale portemonnee en het in de openbaarheid trekken van het geld één portemonnee tegelijk gebeuren.

Daarom moet één persoon eerst de controle over zijn geld vrijgeven. Het atomic swap protocol beschermt die persoon tegen kwetsbaarheid. Zonder de atomic swap zou elke betrokken kwaadwillende partij de eerlijkheid van de handel kunnen vernietigen.

Een belangrijk aspect van een goede atomic swap is dat elke gebruiker in elke fase van het trade-clearing proces incentives heeft om op de juiste manier naar de volgende stap te gaan. Hiermee wordt er voorkomen dat de procedure wordt verlaten. Met deze structuur op zijn plaats, ongeacht het falen van een van beide gebruikers om het protocol te voltooien, ontvangt elke gebruiker een juiste beloning.


Ga voor meer informatie over het spannende project Komodo naar:
https://komodoplatform.com/