Newsbit

huwelijk

Koppel trouwt voor $587 op de Ethereum blockchain

huwelijk

Een echtpaar uit Californië heeft ‘tokenized ringen’ gebruikt om hun huwelijk op de Ethereum-blockchain te vereeuwigen.


Getrouwd op de blockchain van Ethereum

Rebecca Rose en Peter Kacherginsky, medewerkers van de Amerikaanse crypto-exchange Coinbase, hebben onthuld hoe ze de blockchain van Ethereum gebruikten om wettig te trouwen.

Op 3 april plaatste Rose een bericht op Twitter om aan te kondigen dat het paar op 14 maart in het huwelijksbootje stapte. Dit gebeurde zowel in fysieke als in virtuele zin.

Het was een traditionele Joodse huwelijksceremonie. Naast deze Joodse huwelijksceremonie schreef Kacherginsky een Ethereum smart contract genaamd ‘Tabaat’, dat tokenized ringen toevoegde aan de wallets van het echtpaar. Tabaat is het Hebreeuwse woord voor ring.

Kacherginsky creëerde het 2.218 regels lange smart contract op 10 maart. Het contract kostte 0,25 ETH om te creëren. Dit was op dat moment ongeveer $450 waard. Een uur nadat het contract was gemaakt, werden er nog drie transacties verzonden vanuit Tabaat tegen een prijs van 0,0048 ETH of $87. Wat suggereert dat het ongeveer $537 kost om een huwelijkscontract op te stellen.


Verschil tussen een fysieke bruiloft en een blockchain bruiloft

De ceremonie zelf bestond uit twee transacties. Namelijk, de overdracht van de NFT ‘ringen’ naar Rose en Kacherginsky. In totaal duurde de ceremonie 4 minuten om bevestigd te worden door het Ethereum-netwerk. Dit kostte in totaal $50 aan mining kosten.

Daarentegen kost de gemiddelde fysieke bruiloft in de Verenigde Staten ongeveer $25.000. De NFT’s tonen een animatie van twee cirkels die samensmelten tot één. De animaties zijn geïllustreerd door kunstenaar Carl Johan Hasselrot. Op Twitter zei Rose:

“De blockchain is, in tegenstelling tot fysieke objecten, voor altijd. Het is niet te stoppen, onmogelijk te censureren en vereist geen toestemming van iemand. Precies zoals liefde zou moeten zijn. Wat is er romantischer dan dat.”

Dit is niet het eerste op blockchain gebaseerde huwelijk. In oktober 2014 werd de techniek voor het eerste gebruikt om in het huwelijksbootje te stappen. Tijdens de bruiloft maakten David Mondrus en Joyce Bayo hun huwelijk formeel door een QR-code te scannen tijdens een ceremonie die werd gehouden tijdens een privé Bitcoin conferentie bij Disney World in Orlando, Florida.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top