Bitcoin

KPMG Canada gaat Bitcoin en Ethereum kopen

Eén van de grootste accountancy bedrijven ter wereld, KPMG, heeft vandaag aangekondigd dat haar Canadese tak heeft geïnvesteerd in Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptocurrencies ter wereld


KPMG voegt Bitcoin en Ethereum aan zijn balans toe

De stap van het bedrijf is de nieuwste in een groeiende trend van grote institutionele spelers om cryptocurrency aan hun balans toe te voegen, waaronder MicroStrategy, Square en Tesla.

De Canadese tak van de boekhoudgigant zei in een verklaring van maandag dat de investering hun “geloof weerspiegelde dat institutionele acceptatie van cryptoassets en blockchain-technologie zal blijven groeien en een vast onderdeel van de activamix zal worden.”

KPMG vertelt niet hoeveel het heeft geïnvesteerd, maar voegde eraan toe dat ze CO2-compensaties kochten om een transactie van netto nul CO2-uitstoot te behouden.

“Cryptoactiva zijn een volwassen activaklasse”, zegt Benjie Thomas, Canadese managing partner, adviesdiensten, KPMG in Canada.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Steeds meer grote instellingen kopen crypto

“Grote beleggers zoals hedgefondsen, family offices en pensioenfondsen zijn steeds geïnteresseerder in cryptocurrencies. Dit is dan ook de reden dat banken over de hele wereld onderzoek doen of ze ook geen crypto gerelateerde producten aan kunnen gaan bieden.

Kareem Sadek, de adviespartner van KPMG Canada, vertelde dat ook hun bedrijf zeer geïnteresseerd is om te gaan werken met crypto’s, NFT’s, DeFi en alle andere mogelijkheden die de nnieuwe technologie biedt:

“We hebben geïnvesteerd in een sterke praktijk op het gebied van crypto-activa en we zullen doorgaan met het verbeteren en uitbreiden van onze mogelijkheden voor gedecentraliseerde financiën (DeFi), niet-vervangbare tokens (NFT’s) en de Metaverse, om er maar een paar te noemen”, zei hij. verwacht in de komende jaren veel groei op deze gebieden”, voegde hij eraan toe.

KPMG Canada is dus het nieuwste grote bedrijf dat cryptocurrency aan zijn balans heeft toegevoegd. Softwarebedrijf MicroStrategy startte de trend in augustus 2020, toen het voor $250 miljoen aan Bitcoin kocht. Het is sindsdien Bitcoin blijven kopen en heeft momenteel $5,5 miljard aan crypto in zijn bezit.

Andere bedrijven, zoals betalingsbedrijf Square en elektrische autobedrijf Tesla, volgden ook. Ze hebben momenteel respectievelijk $355 miljoen en $1,9 miljard aan crypto in handen.

KPMG is een Brits-Nederlandse multinational en een van de ‘big four’ accountantsorganisaties, waaronder PricewaterhouseCoopers, Deloitte en Ernst & Young.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?