Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Kraken breidt crypto staking-activiteiten uit

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken heeft bekend gemaakt dat ze het bedrijf ‘Staked’ gaat overnemen. Staked is een niet-bewarend stakingsplatformwaarmee investeerders hun bezit in digitale activa kunnen samenstellen die zijn uitgegeven op basis van Proof-of-Stake-blockchains.


Bedrag niet bekend gemaakt

Het bedrag wat hiermee geboeid gaat is niet bekend gemaakt door de crypto-exchange. Het zou volgens Kraken echter wel om één van de grootste deals in de geschiedenis van crypto gaan. Kraken verklaart het volgende:

“Deze overname vormt een perfecte aanvulling op ons bestaande aanbod van custodial staking, waardoor al onze klanten beloningen kunnen verdienen op hun crypto terwijl ze volledige controle behouden over hun digitale activa.”


Staking

De term ‘staking’ verwijst naar het proces van het verdienen van passief inkomen met cryptocurrencies op basis van het Proof-of-Stake consensusmechanisme. In principe houdt dit in dat gebruikers hun crypto-activa verpanden aan het netwerk, waardoor transacties kunnen worden gevalideerd en tevens veiliger kunnen worden gemaakt. Als beloning verdienen ze hier passief inkomen mee. Dit wordt vervolgens, afhankelijk van welk bedrijf precies, iedere week of iedere maand uitbetaald.

Uit data blijkt dat Algorand, Avalanche, Binance Coin, Cardano, Ethereum 2.0, Polkadot, Polygon, Solana en Terra populair zijn als stake-optie.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten