Newsbit

Kraken (Exchange)

Kraken breidt crypto-toegang uit tot GBP- en AUD-markten

Kraken (Exchange)

Wereldwijd een van de grootste cryptocurrency exchanges, Kraken, heeft een aantal nieuwe handelsparen beschikbaar gemaakt voor zijn klanten. Kraken heeft het aantal handelsparen met zowel de Britse pond (GBP) als de Australische dollar (AUD) nu ruim verdubbeld.


Toevoegen extra handelsparen erg belangrijk

Hierdoor kunnen nu 14 verschillende cryptocurrencies rechtstreeks verhandeld worden door gebruik te maken van 1 van de 13 nieuwe handelsparen. Hiermee is het voor Kraken de op één na grootste uitbreiding van handelsparen in de geschiedenis van het bedrijf.

Volgens Curtis Ting, Managing Director bij Kraken, zorgt het toevoegen van verschillende handelsparen ervoor dat klanten wereldwijd naadloos kunnen communiceren met welke cryptocurrency die beschikbaar is op het platform dan ook. Het vergroot hiermee de potentiële acceptatie van cryptocurrencies. Volgens Curtis gaat de cryptocurrency-wereld dan ook niet alleen om de Bitcoin (BTC), maar ook niet alleen om de Amerikaanse dollar ($).


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Voornamelijk Britse gebruikers

Dat Kraken nieuwe handelsparen voor GBP heeft toegevoegd is niet onverwacht gekomen. Naar verluidt zijn de Britse gebruikers op het platform voor Kraken het meest actief voor staking. Staking is een middel dat door Kraken wordt ingezet om blockchain-transacties te verifiëren. In ruil hiervoor ontvangen hun klanten een vergoeding die regelmatig uitbetaald wordt.

Ook de AUD-toevoeging komt echter niet uit het niets zetten. Australië is op dit moment namelijk één van de snelst groeiende markten. Door de nieuwe handelsparen wordt het voor Kraken mogelijk om dynamisch te blijven communiceren met de wereldwijde crypto-markten naarmate digitale activa’s steeds populairder worden.


Ook altcoins profiteren

Diverse altcoins profiteren ook van de toevoeging van GBP- en AUD-handelsparen, waaronder Cardano (ADA), Chainlink (LINK) en USDC. Zij krijgen namelijk door de extra handelsparen een uitgebreidere blootstelling voor potentiële investeerders.

Volgens de cryptocurrency exchange zullen alle klanten van Kraken wereldwijd door de toevoeging van meer handelsparen in staat zijn om cryptocurrencies te krijgen, waar dan ook. Op deze manier kan de markt op een rap tempo door blijven groeien waarmee het gaat voldoen aan allerlei nieuwe use-cases. Het is op dit moment nog niet bekend welk nieuwe handelspaar op de planning staat bij Kraken.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top