Kraken exchange
Exchange

Kraken-CEO Jesse Powell treedt na ruim een decennium af

Jesse Powell, de CEO en mede-oprichter van de crypto beurs Kraken, zal zijn functie neerleggen en plaatsmaken voor Dave Ripley.

Powell treedt af

Jesse Powell, de chief executive officer (CEO) en mede-oprichter van de grote cryptocurrency exchange Kraken, zal zijn functie na ruim een decennium neerleggen.

Volgens een persbericht zal Dave Ripley, Chief Operating Officer (COO) van Kraken, Powell vervangen als de nieuwe CEO. Ripley zal de toppositie op zich nemen zodra het bedrijf een nieuwe COO krijgt.

Ondertussen blijft Powell, wel de grootste aandeelhouder van Kraken, voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf. De mede-oprichter nam meer dan een jaar geleden de beslissing om af te treden, waarbij de exchange op zoek was naar een geschikte vervanger, voordat het voor Ripley koos.

De missie van Kraken

Dave’s bewezen leiderschap en ervaring geven me veel vertrouwen dat hij de ideale opvolger en de beste persoon is om Kraken door het volgende groeitijdperk te leiden. Ik kijk ernaar uit om meer van mijn tijd te besteden aan de producten van het bedrijf, de gebruikerservaring en bredere belangenbehartiging in de sector.

– Jesse Powell

In juni debatteerde Powell met enkele werknemers die zich leken te concentreren op “kleine dingen en problemen in de eerste wereld, in plaats van prioriteit te geven aan de missie van het bedrijf. De Kraken-baas zei dat werknemers die ongelukkig zijn de keuze hebben om het bedrijf te verlaten.

Powell voegt zich bij de lijst van CEO’s die de afgelopen tijd zijn afgetreden. Michael Moro van crypto-makelaardij Genesis en Michael Saylor van MicroStrategy hebben de afgelopen maanden hun leiderschapsrollen laten vallen.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?