Exchange Nieuws

Kraken gaat Japan aankomende maand verlaten

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken heeft naar verluidt besloten om zijn activiteiten in Japan stop te zetten. De belangrijkste reden hiervoor is de huidige marktsituatie.

Niet eerste keer dat ze Japan verlaten

De plannen zijn nu dat het bedrijf zich op 31 januari van 2023 zal uitschrijven bij de Japanse toezichthouder. Hiermee zet het zijn activiteiten in het land direct stop. Dit betekent automatisch ook dat klanten tot het einde van aankomende maand hebben om hun fiat-valuta’s van het platform te halen. De cryptocurrencies die ze op het platform hebben staan kunnen ze of verkopen en van het platform halen of naar een andere crypto-wallet sturen.

Het is benoemingswaardig dat dit de 2e keer is dat Kraken de Japanse markt verlaat. In 2018 verliet het eerder al de Japanse markt. Destijds gaven ze de schuld aan de stijgende kosten van zakendoen in het land. In 2020 betrad het bedrijf de Japanse markt echter weer. De optie dat Kraken in de toekomst de Japanse markt dus weer betreed is en blijft een optie.

Ook is onlangs bekend geworden dat bijna een derde van het personeel van Kraken het bedrijf zal moeten verlaten, als gevolg van de aanhoudende lage cryptoprijzen. Het faillissement van FTX en het hele fiasco hierna heeft hier ook zeker geen bijdrage aan geleverd. Bitcoin (BTC), ‘s werelds grootste crypto, is als slot sinds het begin van dit jaar met meer dan 64% gedaald.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden