Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws, Shiba inu Nieuws

Kraken gaat mogelijk Shiba Inu listen

Kraken heeft gezegd dat het het Shiba Inu (SHIB)-token later vandaag, op 2 november 2021, zal gaan listen. Dit blijkt uit een Tweet. Er is nog geen officiële update geweest, maar het lijkt waarschijnlijk. Dit zou er op zijn beurt voor zorgen dat SHIB meer liquiditeit krijgt.


Meerdere SHIB listings

De Kraken-exchange staat klaar om meme-token Shiba Inu (SHIB) te listen, na het plaatsen van een tweet op 1 november waarin staat dat het het actief zou vermelden als het 2.000 likes zou krijgen. Dit gebeurde, er waren zelfs bijna 53.000 gebruikers die de Tweet leuk vonden. Volgens de Tweet zag de productleider van Kraken, Brian Hoffman, aanvankelijk alleen de uitdagingen. Het zag er echter nooit naar uit dat dit een probleem zou worden.

Het SHIB-token zou op 2 november moeten worden gelist, dit zou ervoor kunnen zorgen dat het token nog meer gaat stijgen. SHIB heeft eind oktober 2021 mede-meme-token Dogecoin (DOGE) gepasseerd in marktkapitalisatie en beide cryptocurrencies staan nu in de top-10 op basis van marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie van Shiba Inu is meer dan $38 miljard, vergeleken met ongeveer $35 miljard van Dogecoin.

Het Shiba Inu-token is een soort legende in de cryptocurrency-kringen, met een eigenzinnige geschiedenis. De recente all-time high was het hoogtepunt na vele maanden van onstabiele handel. Deze prijsstijgingen zijn soms puur het gevolg van beroemde personen die over de munt spreken, zoals in het geval van Elon Musk.

SHIB is gemaakt door een anonieme ontwikkelaar en heeft een enorme voorraad van één quadriljoen. Vitalik Buterin zelf kreeg voor miljarden dollars aan SHIB-tokens toegestuurd, maar hij verbrandde 90% en schonk de rest aan liefdadigheidsinstellingen.


Is er een toekomst voor meme-tokens?

De cryptocurrency-markt maakt massale sociale bewegingen mogelijk. Dit is vooral het geval bij meme-tokens. Dogecoin was in dit opzicht het baanbrekende token en heeft ook de aandacht van het grote publiek getrokken, met veel nieuwe investeerders die er kapitaal in hebben gestopt.

Shiba Inu is een recentere nieuwkomer, maar een die even krachtig groeit. De zorg is dat beleggers de werkelijke waardering over het hoofd zullen zien en gewoon kopen omwille van de grote prijsstijgingen.

Zelfs Edward Snowden waarschuwde voor meme-tokens en zei dat investeren in hen waarschijnlijk zal resulteren in zware verliezen voor velen die inkopen. Anthony Pompliano, een populaire voorstander van cryptocurrency en partner bij Morgan Creek, praatte ook minachtend over SHIB. Hij noemde het token ‘hondenpoep’.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten