Kraken exchange
Exchange

Kraken gaat Nederlandse crypto beurs Bitcoin Meester (BCM) overnemen

De in de Verenigde Staten gevestigde exchange Kraken heeft aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben om de Nederlandse crypto beurs BitcoinMeester (BCM) over te nemen.

Kraken wil uitbreiden in Europa

Kraken heeft plannen aangekondigd om de Nederlandse cryptocurrency-exchange BCM over te nemen, hoewel specifieke financiële details van deze overname nog niet zijn onthuld. Deze strategische zet volgt op de invoering van de EU-regelgeving voor Markets in Crypto-Assets (MiCA).

Met deze overname onderstreept Kraken haar ambitie om haar Europese voetafdruk te vergroten, wat verder wordt bevestigd door recent verkregen licenties waarmee ze als Virtual Asset Service Provider (VASP) kunnen opereren in landen als Ierland, Italië en Spanje.

Reacties vanuit beide kanten

Kraken CEO David Ripley heeft de keuze voor een vestiging in Nederland toegelicht. Hij wijst op de sterke Nederlandse economie, de brede adoptie van cryptocurrency en de innovatieve cultuur als voornaamste beweegredenen.

Door BCM over te nemen, versterkt Kraken zijn positie op de Nederlandse markt. Bovendien profiteren BCM-klanten van een uitgebreider productaanbod.

– Aldus Ripley

Mede-oprichter en CEO van BCM Mitchell Zandwijken zei dat de bestaande klanten zullen profiteren van de investeringen en innovaties van Kraken die uit de overname zouden voortkomen.

Kraken is de pionier op dit gebied met een trackrecord van ruim tien jaar. Hierdoor is het de perfecte rentmeester van ons bedrijf in de toekomst.

– Aldus Zandwijken

BCM, dat eerder Bitcoin Meester heette, werd in 2017 opgericht. Het biedt cryptocurrency-handel en staking-diensten aan, waaronder toegang tot meer dan 170 cryptocurrencies.

Het bedrijf is geregistreerd als Nederlandse cryptocurrency-dienstverlener bij De Nederlandsche Bank. Beide bedrijven merken op dat de deal afhankelijk is van goedkeuring door de toezichthouders, waaronder goedkeuring van de Nederlandse Centrale Bank.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Robinhood lanceert cryptodiensten in de Europese Unie
Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%
Revolutie in de maak? Gratis Crypto Versturen via Sociale Media zoals WhatsApp
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%