kraken exchange
Ethereum

Kraken neemt voor $1,2 miljard aan Ethereum op na Shapella-upgrade

Op woensdag 12 april lanceerde de Shapella-upgrade op het netwerk van Ethereum. Vanaf dat moment was het eindelijk mogelijk om Staked Ethereum op te nemen uit het Proof-of-Stake contract, dat al vanaf december 2020 live was. Kraken moet van de SEC zijn Amerikaanse staking-programma sluiten en neemt als gevolg daarvan een gigantische hoeveelheid Ethereum op van de Beacon Chain.

Alles draait om Kraken

Het lijkt erop dat alles even om Kraken draait als het over Proof-of-Stake en Ethereum gaat. In totaal name Kraken al 556.272 Ethers op uit het contract, die op het moment van schrijven een waarde van ruim 1,2 miljard dollar dragen. Dat is de grootste opname sinds de Shapella-upgrade op 12 april live ging.

Kraken was dan ook verantwoordelijk voor 63,3 procent van alle Ethers die in de rij stonden om opgenomen te worden van de Proof-of-Stake blockchain, zo blijkt uit data van blockchain-analysebedrijf Nansen.

De opnames van Kraken komen nadat de SEC in februari een boete van 30 miljoen dollar uitdeelde aan de beurs, omdat het zijn staking-programma onterecht niet had geregistreerd bij de toezichthouder. Om die reden was het verplicht om zijn staking-programma in de Verenigde Staten af te sluiten.

Vooral gecentraliseerde beursplatformen

Tot nu toe zijn het vooral de gecentraliseerde beursplatformen die van de upgrade gebruikmaken en hun Ethers opnemen van de Beacon Chain. Coinbase is bijvoorbeeld met 94.749 Ether verantwoordelijk voor 10,8 procent van de totale rij, zo leert de data van Nansen ons. Huobi staat daar met 45.072 Ethers of 5,1 procent van het totaal ook redelijk dichtbij.

“Anders dan dat hebben we geen gigantisch volume van opnames gezien”, aldus Zhuling Chen van staking-provider RockX. Daar voegt hij nog aan toe dat er naast de opnames ook een “stabiele instroom van Staked Ethereum” is.

Voor nu doet de Ethereum koers het ook fantastisch na de upgrade en lijkt er weinig reden tot zorgen. Aanvankelijk vreesde men nog voor gigantische opnames, maar vooralsnog blijven die uit en zien we de koers vooral stijgen.

Ethereum nieuws

Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen