Kraken Cryptocurrency Exchange
Exchange

Kraken ondervindt gatewayproblemen: opnames, stortingen zijn vertraagd

Kraken, een populaire cryptocurrency-exchange, heeft aangegeven dat het momenteel bezig is met het onderzoeken van een probleem dat verschillende crypto-financieringsgateways treft, waaronder populaire opties zoals Bitcoin, Ethereum en ERC-20. Dit probleem heeft geleid tot operationele vertragingen.

Vertragingen in stortingen en opnames

Op 6 juni meldde de statuspagina van Kraken het volgende: “Op dit moment zijn stortingen en opnames vertraagd. We zullen zo snel mogelijk updates verstrekken.”

Het oorspronkelijke bericht werd geplaatst rond 07:44 uur UTC toen er vertragingen optraden bij stortingen en opnames. Dit werd gevolgd door twee updates om 8:06 uur UTC en 8:13 uur UTC, waarin stond dat er nog steeds gewerkt werd aan een oplossing voor het probleem. Vanaf 10:36 wordt de melding gegeven dat er een fix geïmplementeerd wordt.

De statuspagina gaf geen specifieke details over de oorzaak van het probleem.

Amerikaanse IRS geeft eisen van Kraken

Momenteel wordt Kraken geconfronteerd met eisen van de Internal Revenue Service (IRS) in de Verenigde Staten om klantinformatie te verstrekken, wat volgens de exchange wordt gezien als een ‘ongerechtvaardigde schattenjacht’.

Kraken heeft gerechtelijke tussenkomst gevraagd in San Francisco en beweert dat de IRS “te ver is gegaan” met ongegronde claims.

Op 18 april kreeg Kraken toestemming om in Ierland te opereren als aanbieder van virtuele activadiensten. Hierdoor is Kraken pas de derde cryptocurrency-exchange die in Ierland is geregistreerd, na Gemini en Coinbase.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?