Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Kraken ontvangt handelslicentie in Verenigde Arabische Emiraten

Kraken, de populaire cryptocurrency exchange uit Californië, wordt na Binance de crypto-exchange die een wettelijke goedkeuring ontvangen heeft om te mogen opereren in het internationale financiële centrum en de vrije zone van Abu Dhabi, Abu Dhabi Global Market (ADGM).

Beter integreren van exchange

De directeur van Kraken, Curtis Ting, heeft het belang van het diversifiëren van handelsparen naar lokale valuta in plaats van de traditioneel beschikbare Amerikaanse dollar of Britse ponden op de wereldmarkten.

Kraken wil naar verluidt met de nieuwe operationele licentie in Abu Dhabi wil Kraken beter integreren met lokale banken en betalingsdienstaanbieders. Volgens de CEO zal dit de crypto-exchange helpen om liquiditeit op mondiaal niveau naar de regio van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) te brengen.

Toegang tot wereldwijde crypto-markten vergemakkelijken

Momenteel vertegenwoordigt Dubai meer dan $25 miljard aan handelsvolumes in cryptocurrencies per jaar. Dit cijfer groeit tevens nog ieder jaar. De regio is volgens de Kraken-CEO dan ook klaar voor de volgende stap in de crypto-markt. Terwijl het opereert als een volledig gelicentieerde crypto-exchange, biedt Kraken Dirham (AED) -paren uit de Verenigde Arabische Emiraten voor lokale investeerders:

“Voor ons is het erg belangrijk om de toegang tot wereldwijde markten en wereldwijde liquiditeit te vergemakkelijken door ervoor te zorgen dat investeerders en handelaren in de regio toegang hebben tot lokale valuta’s [trading pair].”

Naast Abu Dhabi heeft de concurrerende crypto-uitwisseling Binance al wettelijke goedkeuringen gekregen van nog twee regio’s in het Midden-Oosten – Bahrein en Dubai.

Meer lokale bedrijven accepteren crypto’s

Steeds meer bedrijven in het Midden-Oosten zijn inmiddels ook al begonnen met de acceptatie van cryptocurrencies. Zo is bijvoorbeeld de ‘Citizens School’ begonnen met de acceptatie van collegegeld in cryptocurrencies. De school is momenteel beschikbaar voor leerlingen van 3 tot 11 jaar en gaat naar verwachting later dit jaar, in september 2022, open. De oprichter van de school, Dr. Adil Alzarooni, merkte hier het volgende over op:

“Wij kijken ernaar uit om de rol van jonge generaties bij het realiseren van de digitale economie van de VAE te vergroten. Naarmate meer mensen het tijdperk van digitalisering omarmen, zullen de kinderen van vandaag de ondernemers en investeerders van morgen worden.”

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten