Exchange

Kraken sluit hoofdkantoor omdat San Francisco te onveilig is

De CEO van Kraken, Jesse Powell, heeft aangekondigd dat hij besloten heeft om het hoofdkantoor van crypto exchange Kraken in San Francisco te sluiten.


“Werknemers worden aangevallen, lastiggevallen en beroofd”

Kraken CEO Jesse Powell heeft een aankondiging geretweet waarin staat dat de exchange zijn hoofdkantoor op 548 Market Street, in het centrum van San Francisco, zal sluiten. Eerder werd het besluit al uitgelekt door commentator Richie Greenberg. Hierin stelt Powell:

“We hebben het hoofdkantoor van Kraken op Market Street in San Francisco gesloten nadat talloze werknemers op hun weg van en naar het kantoor waren aangevallen, lastiggevallen en beroofd.”

In de verklaring staat ook dat “San Francisco niet veilig is” en dat misdaad “veel te weinig wordt gerapporteerd”.

Coinbase, een andere in de VS gevestigde cryptocurrency-exchanges, zal in 2022 ook zijn hoofdkantoor in San Francisco sluiten. Hier werd echter geen melding gemaakt van misdaad of dakloosheid met betrekking tot de beslissing. In plaats daarvan volgt Coinbase het voorbeeld van zijn concurrent Binance  om een ​​volledig afgelegen, wereldwijd bedrijf te worden. De Twitter-gemeenschap reageerde op het Kraken-nieuws en deelde duistere anekdotes over het werken in San Francisco.


Kan het crypto-centrum van de VS verplaatsen?

Reacties van de Twitter- en Reddit-community werpen een hoe de stijgende huren in de stad ervoor zorgen dat er heel veel dakloosheid is. De gemiddelde huur ligt nu ongeveer rond de $3.000 per maand. Dit zorgt ervoor dat er meer dan 18.000 mensen dakloos zijn in de stad.

San Francisco is op dit moment de stad waar de meeste crypto bedrijven zijn gevestigd, maar daar kan snel verandering in komen nu Kraken zijn besluit kenbaar heeft gemaakt. Andere Amerikaanse Staten hebben al laten weten graag cryptobedrijven aan te trekken. Texas is één van deze staten.