Kraken exchange
Exchange

Kraken stopt opnames en stortingen van Plaid via ACH Silvergate

De grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Kraken ondervindt problemen met het opname- en stortingskanaal met betrekking tot het geautomatiseerde verrekenkantoor (ACH) via Silvergate.

Het kraakt bij Kraken

Kraken heeft naar verluidt zijn gebruikers laten weten dat het vanaf 27 maart geen ACH-stortingen en -opnames kan ondersteunen. Volgens meerdere online rapporten van vermeende Kraken-gebruikers heeft Kraken op 22 maart een e-mailbericht gestuurd met de aankondiging.

In de verklaring werd gespecificeerd dat gebruikers vanaf 27 maart niet langer een stortingsoptie via Plaid of een opnameoptie via ACH Silvergate zouden zien.

Kraken heeft gebruikers geadviseerd om naar de andere beschikbare financieringsopties te kijken om een ononderbroken financieringservaring te garanderen. De MVB Bank voor stortingen, opnames van Fedwire en andere opties voor directe aankopen werden benoemd. Kraken meldde het volgende:

Ons team werkt eraan om ACH-financiering zo snel mogelijk weer beschikbaar te maken.

Kraken trad in 2019 toe tot Silvergate Exchange Network

Silvergate is op zijn beurt één van de crypto-vriendelijke Amerikaanse banken die begin maart samen met andere geldschieters zoals Silicon Valley Bank instortte. De gebeurtenissen hebben de cryptocurrency-industrie voor grote uitdagingen gesteld. Veel cryptobedrijven hebben namelijk een aanzienlijke blootstelling aan de banken.

Kraken is momenteel één van ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchanges en handelt dagelijks meer dan $1 miljard, volgens gegevens afkomstig van CoinGecko. In 2019 trad Kraken toe tot het Silvergate Exchange Network. Zo kon het bedrijf stortingen en opnames in Amerikaanse dollars van Silvergate-rekeningen aanbieden.

Kraken is niet de enige crypto-uitwisseling die gedwongen is om zijn ACH-stortingen en opnames via Silvergate te stoppen. Op 2 maart stopte de door de gebroeders Winklevos opgerichte exchange Gemini namelijk ook al met het accepteren van stortingen van klanten en het verwerken van opnames via Silvergate ACH en bankoverschrijvingen. Het is niet precies bekend tot wanneer dit duurt.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken