Bitcoin

Kraken voorspelt een Bitcoin prijsstijging van 200%

Nadat BTC de afgelopen maanden uitermate goed heeft gepresteerd, voorspelt een onderzoeksteam van de crypto exchange Kraken nu dat de Bitcoin prijs de komende maanden tussen de 50% en 200% zal stijgen.


Prijsstijging zal komende maanden aanhouden

In het rapport merken de onderzoekers op dat Bitcoin op 24 juli een dieptepunt in 21 maanden liet zien van slechts 23%. In het rapport staat beschreven dat in het verleden deze periodes doorgaans worden gevolgd door een prijsstijging van gemiddeld 140%.

Daar komt nog een factor bij en dat is dat de maand augustus vaak een zeer volatiele maand is. Om deze redenen voorspelt Kraken dat het opwaartse momentum dat door BTC is ingezet de komende maanden zal aanhouden.


Positieve momentum zal lang aanhouden

Kraken benadrukt in het rapport dat de recente rally van de Bitcoin resulteerde in de op één na beste prijsprestatie in de maand juli sinds 2011. Normaal gesproken is de maand juli namelijk één van de slechtste maanden voor BTC.

Pas in de laatste dagen van Juli begon de BTC prijs pas echt te stijgen. Kraken schat dat 44% van het totale handelsvolume van juli plaatsvond tijdens de laatste zeven dagen van de maand.

De koersstijging van 14,5% tussen 27 juli en 31 juli zorgde ervoor dat de BTC prijs in deze maand met 24% is gestegen. Deze goede prestatie zorgt ervoor, volgens Kraken, dat het positieve momentum lang aan zal houden.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins