Kraken Octopus
Exchange

Kraken wordt verplicht om gebruikersgegevens aan IRS bekend te maken voor belastingnaleving

De Internal Revenue Service (IRS) heeft een federale rechtbank verzocht om Kraken, een populaire Amerikaanse crypto-exchange, te bevelen account- en transactiegegevens over te dragen.

De IRS verklaarde dat deze informatie nodig was om te onderzoeken of een van de gebruikers van het platform mogelijk onjuiste belastingaangiften had gedaan. Na een gerechtelijk bevel is Kraken nu verplicht om deze gegevens aan de IRS te verstrekken.

Gerechtelijk bevel opgedragen

Op vrijdag 30 juni heeft een gerechtelijk bevel Kraken opgedragen om gedetailleerde informatie te verstrekken over gebruikers die in een kalenderjaar transacties hebben uitgevoerd met een totale waarde van meer dan $20.000. Deze informatie omvat de namen (echte of pseudoniemen) van de gebruikers, hun geboortedata, belastingidentificatienummers, adressen, telefoonnummers, e-mailadressen en diverse andere documenten.

In februari heeft de Internal Revenue Service (IRS) een rechtszaak aangespannen in het Northern District van Californië, kort nadat Kraken een schikking had getroffen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over aanklachten met betrekking tot overtredingen van de effectenwetgeving in verband met hun uitzetservice. De IRS beweerde dat het Kraken in 2021 een dagvaarding had gestuurd waar het niet aan heeft voldaan, en is nu bezig met het onderzoeken van mogelijke belastingverplichtingen van gebruikers die tussen 2016 en 2020 crypto-transacties hebben uitgevoerd.

Meer details moeten worden vrijgegeven

Bovendien zal Kraken ook verplicht zijn om blockchain-adressen en transactie-hashes vrij te geven, die al opgenomen zijn in de beschikbare transactiegegevens om te delen. Indien nodig kan de uitwisseling ook gevraagd worden om ruwe gegevens aan de IRS te verstrekken.

Rechter Joseph Spero, die de zaak behandelt, lijkt de inspanningen van de IRS om arbeidsinformatie en vermogensbronnen van Kraken te verkrijgen, te hebben afgewezen. De rechter heeft meerdere verzoeken van de IRS categorisch afgewezen.

Bij het beoordelen van bepaalde verzoeken van de IRS verklaarde de rechter dat de rechtbank moet nagaan of de dagvaarding van de overheid voldoende gericht is, wat betekent dat deze niet verder mag gaan dan noodzakelijk is om het beoogde doel te bereiken.

Doel is om Kraken-accounthouders te identificeren

Uit het onderzoek van de Rekenkamer blijkt dat de informatie die wordt opgevraagd in de eerste 3 verzoeken, met als doel het identificeren van Kraken-accounthouders die onder de “Doe-definitie” vallen, buitensporig breed is en verder gaat dan wat nodig is om de identiteit van de meerderheid van de Doe-gebruikers vast te stellen.

De uitspraak van vrijdag, waarbij de regering in het voordeel wordt gesteld, komt op een moment dat de Verenigde Staten een hardere aanpak hanteren ten opzichte van cryptocurrency. De Securities and Exchange Commission heeft deze maand afzonderlijke rechtszaken aangespannen, waarin Coinbase werd beschuldigd van het exploiteren van een illegale beurs, en waarin beweerd werd dat Binance.US klantfondsen verkeerd had behandeld, investeerders en toezichthouders had misleid, en de effectenregels had overtreden.

Exchange nieuws

Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Binance leeft op na miljardenboete van de Amerikaanse overheid
Binance bereikt historische schikking van $4,3 miljard met de Verenigde Staten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging