Kunnen we eindelijk een Bitcoin move verwachten?

 
 

Zoals vorige week beschreven, was de kans op een reversal groot. Mijn verwachting was dat we de resistance niet gingen breken, wat ook niet is gebeurd. Toch had ik in de telegram een trade gedeeld op Bitcoin. Helaas is daar de stoploss van gehit.

Het hitten van die stop loss laat ook weer mooi zien hoe gemengd de signalen momenteel zijn bij de koers van de Bitcoin. We zitten nu namelijk op een best belangrijke zone. Ik ga jullie vandaag weer mijn visie op Bitcoin geven en uitleggen wat we de komende dagen kunnen verwachten.


Hoe ziet het scenario eruit?

Als ik nu neutraal naar de chart kijk zie ik als eerste dat we lang tegen de resistance aan hebben gezeten. Normaliter is consolidatie onder de resistance bullish. In dit geval heeft het geleid tot een rejection. Deze resistance had ook confluence van het 618 Fibonacci level. Dat zorgde er voor dat de resistance hier nog sterker was. Daardoor heeft Bitcoin deze resistance niet kunnen breken.

Hoe ziet ons bearish scenario eruit? Wat we moeten onthouden bij dit scenario is dat we boven de $10963-$10723 moeten blijven. Deze nu dienende support was voorheen een flinke resistance. Daar willen we niet meer onder komen. Deze support is voor mij ook een interessante zone om eventueel een long positie op Bitcoin te openen.

Mocht die support gebroken worden, kunnen we verder down gaan naar de $10319-$10066. Daar ligt een support die confluence heeft van de 618 Fib en de 705 Fib. Op dat level kunnen we redelijke reactie op de prijs verwachten.

Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat we vanaf dit prijsniveau kunnen gaan stijgen. Die kans acht ik kleiner, maar behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Wat ik dan verwacht is dat we boven de $11328-$11229 blijven en vanuit hier naar de short term resistance gaan die is aangegeven op de chart ($11593). 2e target is de 705 Fib.


Conclusie

Ik maak nu nog geen entry. De markt is extreem ‘choppy’ dus het is opletten geblazen. Ik wacht de major support af voor een entry! Mocht je nou op de hoogte willen blijven van hoe de Bitcoinkoers zich ontwikkelt en wanneer ik een entry ga maken, join dan vooral onze telegram!Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken