Nieuws, Stablecoin, Trending

Lancering gereguleerde USD-ondersteunde Stablecoin PAX op Ontology-Blockchain

Het op de zakelijke markt gerichte Blockchain Platform Ontology (ONT) is van plan om een versie van de gereguleerde én door USD ondersteunde stablecoin Paxos Standard (PAX) op zijn blockchain te lanceren.


Tokenstandaard OEP-4

De nieuwe stablecoin (PAXO) zal gebaseerd zijn op de tokenstandaard ‘OEP-4’ van Ontology. Deze standaard maakt het mogelijk om zeer kleine transacties uit te voeren tussen de hoofdblockchain van Ontology en andere blockchains. Dit zou er toe moeten leiden dat het zaken doen in fiat-termen binnen het ecosysteem van Ontologie voor zowel individuen als bedrijven wordt vereenvoudigd.


Eerste gereguleerde USD-stablecoin

Volgens Ontology is de PAX de eerste gereguleerde stablecoin die door de USD wordt ondersteund. Hiernaast zal de stablecoin volgens het bedrijf zorgen voor activaveiligheid en zal deze worden ondersteund door een groot aantal beurzen. Ontology verklaart dat alle reserves van PAX USD worden gerapporteerd in onafhankelijke rekeningen die in de Verenigde Staten (VS) zijn geregistreerd.


Stabiele digitale activa

Volgens Ontology wordt de stablecoin hierdoor een stabiele coin ten aanzien van de Amerikaanse Dollar in alle opzichten. De prijs per coin kan hierdoor worden gezet op $1.