Shiba inu, SHIB
Shiba inu

Lancering Shibarium op Shiba Inu een feit

Na weken van speculatie is het veelbesproken layer 2 netwerk van Shiba Inu (SHIB), Shibarium, eindelijk een feit. Na een succesvolle uitvoering van het Beta Testnet, die onder de naam PuppyNet plaatsvond, is ook de schalingsoplossing gebouwd op Ethereum (ETH) en maakt het ongekende innovaties mogelijk binnen het ecosysteem van de populaire memecoin.

Shibarium wordt geprezen vanwege het sneller en goedkoper verwerken van transacties voor SHIB en BONE, twee tokens binnen het Shibarium ecosysteem. Ontwikkelaars op het netwerk zijn zeer hoopvol over de toekomst van het netwerk. De verwachting is dat de zogeheten ShibArmy alleen maar zal groeien. 

Shibarium essentieel voor opschalen

De hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama, is enthousiast over de recente vooruitgang binnen het Shiba Inu netwerk. Hij benadrukt dat Shibarium zich onderscheidt van andere layer 2-protocollen doordat het de kracht van het hoofdnetwerk daadwerkelijk versterkt. Hierdoor worden transacties niet alleen sneller en goedkoper, maar biedt het netwerk ook meer functionaliteit. Zo kunnen Shiba Inu-bezitters gemakkelijker bijdragen aan de netwerkontwikkeling via een geoptimaliseerd governance-systeem. Shibarium draait op het Delegated Proof of Stake (DPOS) consensusmechanisme, waardoor gebruikers munten kunnen delegeren én valideren.

Testnet Shibarium behaalde 21 miljoen gebruikers

Het testnet van de schalingsoplossing bleek een succes, maar liefst 21 miljoen Shiba Inu fanaten maakten er gebruik van. Tot 15 juli 2023 heeft Puppynet al indrukwekkende cijfers behaald. Het netwerk registreerde meer dan 30 miljoen transacties afkomstig van 16 miljoen wallets en heeft ruim 1,7 miljoen blokken verwerkt. Bovendien was de gemiddelde transactietijd slechts vijf seconden.

Hoe reageert de SHIB koers?

Tot op heden heeft de release de koers niet positief beïnvloed; integendeel. Voorafgaand aan de introductie van Shibarium bereikte de prijs op 12 augustus een hoogtepunt van $0,000011. Nu ligt de SHIB-prijs bijna 10% lager, rond de $0,0000091.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

ShibaSwap eindelijk live op Shibarium, met nieuwe functies en meer Shiba Inu-burns
Waarom stijgt de Shiba Inu koers vandaag?
4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?