Nieuws

Langdurig inactieve Bitcoin whales kunnen prijzen doen opleven


Het aantal actieve Bitcoin wallets, waarvan een groot deel langdurig inactief waren, heeft een flinke opleving gezien. De opleving van deze grote inactieve Bitcoin whales zouden de prijzen kunnen doen opleven, schrijft Bloomberg.


De kans op Bitcoin prijsschommelingen is groter dan normaal

Bloomberg baseert deze uitspraak op gegevens van het programma Flipside Crypto. Volgens Flipside is in oktober 2018 een groot deel van inactieve Bitcoin houders begonnen met hun munten te traden. Dit resulteert in meer wallets die actief zijn en meer dan 60 procent van de Bitcoins die daadwerkelijk in de markt circuleren.

Het aantal actieve Bitcoin wallets is volgens Flipside zo’n 40 procent gestegen sinds de zomer van 2018. Eric Stone, hoofd Data Science van Flipside merkt het volgende op: “Het is absoluut een grote verschuiving. De kans op prijsschommelingen is groter dan normaal.”

Volgens Bloomberg gingen soortgelijke wallet veranderingen vooraf aan de grote historische prijsvolatiliteit in 2015 en 2017. Het is dus zeker niet onmogelijk dat dit jaar weer vol gaat zitten met volatiliteit.


Grote Bitcoin Whales kunnen de markt doen opschudden

David Balter, de CEO van Flipside, vertelt dat het voornamelijk langertermijn investeerders weer actief zijn. Deze langertermijn investeerders zijn de afgelopen paar jaar inactief gebleven, maar mengen zich nu weer in het spel. “We hebben geen reden om te verwachten dat ze nog eens twee jaar of langer stil zullen blijven.” – Eric Stone

80 tot 85 procent van alle Bitcoins worden vastgehouden door 1000 grote Bitcoin investeerders, ook wel Bitcoin Whales genoemd. Deze whales hebben een enorme macht op de crypto markt. Dat betekent wanneer deze investeerders zich meer gaan bemoeien met de markt, er wel eens rare dingen kunnen gaan gebeuren.