‘Lange termijn Bitcoin vooruitzicht “super bullish”

De Bitcoin koers ligt nog ver onder de 20.000 dollar die de munt ooit behaalde aan het einde van de rally in 2017. Maar dit weerhoudt beleggers er niet van om extreem optimistisch te zijn over de belangrijkste cryptomunt.


Eerdere voorspellingen

Een bekende analist, genaamd ‘dave the wave’, zei onlangs dat het vooruitzicht voor de ETH er op de lange termijn ‘super bullish’ uitziet.

Zijn uitspraken zijn belangrijk omdat hij een analist is die de richting van deze markt het afgelopen jaar zeer goed heeft voorspeld.

Halverwege 2019, toen BTC voorbij belangrijke weerstanden boven de $10.000 steeg, vertelde hij dat hij verwachtte dat de koers terug zou zakken naar $6.400. Hij voorspelde deze beweging correct. Hij schatte de laagste prijs zelfs op enkele dollars na correct.

Eerder dit jaar suggereerde de analist dat de Bitcoin koers zou stijgen tot $11.000, voordat het terug zou zakken naar $8.000 en misschien zelfs lager. Ook dit was ook juist.


Vooruitzicht ‘super bullish’

Dave the wave merkte onlangs op dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator voor de wekelijkse grafiek van Bitcoin ‘goed gelegen is voor een beweging omhoog’. Dat zal de munt op de lange termijn naar nieuwe hoogten kunnen brengen. Andere indicatoren bevestigen dit ook.


Investeerders houden Bitcoin steeds langer vast

Het blockchain analysebedrijf Glassnode merkte onlangs op dat ongeveer 60% van alle BTC in omloop meer dan een jaar niet verplaatst is. Dat betekent dus dat investeerders steeds meer Bitcoins vasthouden.

De laatste keer dat zoveel BTC werd vastgehouden, was vlak voor de BTC bullmarkt van 2017. Dit ging vooraf aan de rally van 2000% die Bitcoin van $1.000 naar $20.000 bracht.

Grafiek van Bitcoin investeerders gedrag. Bron: Glassnode

Op korte termijn mogelijke daling

Dave the Wave vertelt dus dat Bitcoin een mooie toekomst in het verschiet heeft, maar hij gelooft wel dat de koers op korte termijn iets kan dalen.

Hij deelde de onderstaande grafiek op 28 mei en meende dat BTC in een descending triangle patroon (dalende driehoek) blijft. Een driehoek vergelijkbaar met die op het hoogtepunt van de markt in de bullmarkt van 2019. De descending triangle laat zien dat de Bitcoin koers zou kunnen dalen naar $7.000

De analist voegde toe dat de Bitcoin koers, vanuit een groeiperspectief op de lange termijn, momenteel een tikkeltje te hoog ligt. Dit zou een correctie kunnen betekenen naar duurzamere niveaus.

Hij is niet de enige die investeerders eraan heeft herinnerd voorzichtig te zijn naarmate Bitcoin hoger wordt. Een handelaar merkte onlangs op dat de recente prijsactie van Bitcoin erg lijkt op die van die van februari, toen BTC een hoogtepunt van $10.500 bereikte. Beide periodes hebben vergelijkbare fasen, waaronder een triple-top patroon bij een horizontale weerstand.

Als BTC gaat handelen zoals het deed na de highs van februari, dan zou de komende weken een sterke daling kunnen optreden. Dit komt overeen met de analyse van Dave the Wave.