Newsbit

Bitcoin

Lange-termijn investeerders verkopen massaal Bitcoins

Bitcoin

Veel van de ‘slapende’ Bitcoins zijn in beweging gekomen. Dit geeft aan dat lange termijn investeerders hun Bitcoins aan het verkopen zijn.


Bitcoin investeerders nemen winst

In de onderstaande grafiek van Glassnode is te zien dat er onlangs een groot aantal slapende BTC in actie is gekomen. Dit duidt erop dat lange termijn investeerders hun winst aan het nemen zijn.

De statistiek genaamd ‘Coin Days Destroyed’ laat dit duidelijk zien. Deze statistiek wordt berekend door het aantal Bitcoins in een transactie te nemen en dit te vermenigvuldigen met het aantal dagen sinds die munten voor het laatst zijn uitgegeven.

Bitcoin Coin Days vernietigd
Afbeelding: Glassnode

Op 26 september bedroeg de prijs van BTC $10.754 en het totale aantal ‘coin days destroyed’ was iets meer dan 8 miljoen. Een maand later, op 26 oktober, was de prijs van Bitcoin gestegen tot $13.072, en het totale aantal ‘coin days destroyed’ steeg tot 18 miljoen. 

Op 26 november, slechts enkele dagen voordat Bitcoin’s nieuwe hoogste punt ooit werd bereikt, bedroeg de prijs van BTC $17.106 en het totale aantal coin days destroyed schoot nog verder omhoog, tot net onder 21 miljoen. 

In totaal vertegenwoordigt dit een toename van 162% in het aantal coin days destroyed in de drie maanden voorafgaand aan het hoogste punt ooit voor Bitcoin. Dit fenomeen kan de oorzaak zijn van het feit dat het BTC niet lukt om eindelijk de $20.000 weerstand te doorbreken. 

“Ik zie dit niet als een reden tot bezorgdheid bij Bitcoin-investeerders of bulls. Aangezien de Bitcoin prijs na bijna drie jaar een nieuw record heeft bereikt, is het normaal dat investeerders overwegen om hun Bitcoin te verkopen, vertelde Igor Runets, oprichter en CEO van BitRiver.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Positieve indicator?

Voor sommige analisten is er dus weinig reden tot bezorgdheid. In vergelijking met cijfers van januari 2018, toen BTC getuige was van een enorme crash, lag het aantal coin days destroyed aanzienlijk hoger. 

“Het aantal coin days destroyed was toen constant hoger en piekte zelfs zo hoog als 85 miljoen. Naar onze mening wordt dit geïnterpreteerd als een positieve indicator en een demonstratie van vertrouwen in de toekomst van Bitcoin door lange-termijn investeerders,” vertelde Jason Deane, Bitcoin-analist bij Quantum Economics. 

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top