Bitcoin,

Langverwachte Bitcoin Futures handelsplatform Bakkt gaat officieel live

Het langverwachte Bitcoin futures-handelsplatform Bakkt is vandaag officieel live gegaan voor handel op de Intercontinental Exchange (ICE).


Twee uur Nederlandse tijd

Vannacht om 02:00 Nederlandse tijd ging het nieuwe BTC-Futures handelsplatform officieel van start. Het is hiermee nog het enige BTC-futures handelsplatform dat goedkeuring heeft gekregen van de Amerikaanse toezichthouders.

Voor deze lancering heeft het platform veelvoudig vertraging opgelopen, veelal vanwege zorgen over de regelgeving. Afgelopen augustus, 16 augustus 2019, kreeg Bakkt officieel de goedkeuring van de Amerikaanse ‘Commodity Futures Trading Commissin’ (ofwel CFTC). Hiermee maakte het bedrijf tevens bekend wanneer het platform gelanceerd zou worden: 23 september 2019.


Bitcoin Futures

Bitcoin Futures op zichzelf is niets nieuws. Momenteel worden deze al voor een langere periode verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange en op de Chicago Board Options Exchange. Deze transacties worden echter nog contant afgerekend. Het verschil met Bakkt is dan ook meteen gelegd: klanten van Bakkt kunnen, wanneer zij dat willen, hun geld uitbetalen in Bitcoin (BTC).


Dagelijkse en maandelijkse verhandelingen

Op het platform kunnen gebruikers zowel dagelijkse- als maandelijkse verhandelingen in Bitcoin-futures uitvoeren. Al deze transacties worden verwerkt via het Bitcoin Warehouse van Bakkt. Eerder verwerkte dit systeem al de opnames en stortingen op het platform, die eerder al werden opengezet.

Volgens veel commentatoren is de lancering van Bakkt een sprong voorwaarts voor de institutionele acceptatie van Bitcoin in het bijzonder. Verwacht wordt dat heel de crypto-industrie hier profijt van gaat hebben, in plaats van alleen Bitcoin. Hoe zich dit in de toekomst gaat uitspelen kan alleen tijd ons vertellen.

 

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?