noord korea hacker
Ethereum, Hack

Lazarus Group verplaatst 41.000 Ethereum die zijn gestolen tijdens de Harmony Bridge-hack

De Noord-Koreaanse Lazarus Group zou volgens geruchten $63,4 miljoen aan Ethereum hebben verplaatst. Deze tokens stal de hackersgroep tijdens de grote hack van Harmony Bridge in 2022. Volgens ZachXBT gebruikte de groep het privacy- en anonimiteitssysteem ‘Railgun’ voordat het geld werd op verschillende crypto beurzen werd gestort.

Wat is Railgun?

Railgun is een op Ethereum gebaseerd smart contractsysteem waarmee gebruikers de aard van hun crypto-transacties kunnen verdoezelen en identificerende informatie kunnen verwijderen. ZachXBT beweerde dat de overboekingen, gemaakt op 13 januari, betrekking hadden op 350.000 afzonderlijke wallet-adressen.

CEO van Binance: We hebben de tokens bevroren

De CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao, zei dat zijn bedrijf samenwerkt met Huobi. Samen hebben ze de beweging van de fondsen gedetecteerd, bevroren en hersteld.

De Binance-CEO vertelt dat het totale herstelde bedrag 124 BTC bedroeg, wat suggereert dat de aanvallers geld van ETH naar BTC hadden omgezet. Dat zou mogelijk kunnen zijn. De hackersgroep zou de ETH tokens via een mixer voor BTC hebben omgewisseld.

Over de Harmony hack

In juni 2022 stalen de hackers $100 miljoen van Harmony. Dit gebeurde nadat ze de token bridge van het project hadden gecompromitteerd. Dit is een blockchain-brug die verschillende, incompatibele blockchains met elkaar verbindt.

Velen, waaronder blockchain-analysebedrijf Elliptic, schreven de aanval toe aan de door de Noord-Koreaanse staat gesponsorde hackgroep Lazarus. De groep zou de nu gesanctioneerde cryptocurrency-mixer Tornado Cash hebben gebruikt, een tool die niet veel lijkt op Railgun.

Ondanks de omvang van de aanval van Lazarus op Harmony, is de hack slechts een klein deel van het totale aantal fondsen dat de hackers-groep heeft gestolen.

Hack nieuws

Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?