Hack Nieuws

Hack Nieuws

LCX verliest naar verluidt €5.99 miljoen na hack van hot wallet

De cryptocurrency exchange LCX uit Liechtenstein, heeft een hack in één (1) van zijn hot wallets bevestigd. Het platform heeft in onderzoek naar het probleem tijdelijk alle stortingen en opnames op het platform gepauzeerd.


Bijna €6 miljoen gestolen

Het blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield kwam naar verluidt als eerste achter de hack. Het bedrijf identificeerde het dan ook, op basis van een verdachte overdracht van ERC-20-tokens van LCX naar een onbekend Ethereum (ETH)-adres. Dit meldde het bedrijf vervolgens op Twitter.

De exchange bevestigde de zogenaamde ‘Hot Wallet’-Compromis vervolgens al snel. De exchange kwam erachter dat er een groot verlies was geleden op één van zijn hot wallets, waarna circa €5.99 miljoen gestolen is. Deze bijna €6 miljoen is onderverdeeld in diverse tokens, waaronder Ethereum, USD Coin, hun eigen LCX-token, Sandbox, Quant, Chainlink, Enjin Coin en Maker. In totaal zijn er hiermee 8 soorten tokens overgedragen gedurende de aanval op het platform.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Nemen van extra beveiligingsmaatregelen

Alhoewel het onderzoek naar de hack en hoe dit precies heeft kunnen gebeuren natuurlijk nog in volle gang is, heeft het crypto-bedrijf nog geen plannen onthuld om de gestolen fondsen terug bij de gebruikers te krijgen. Inmiddels heeft het bedrijf echter wel bevestigd dat ze diverse extra beveiligingsmaatregelen zullen nemen om andere wallets en activa te beschermen. Hierover zeggen ze het volgende:

“Tijdens deze moeilijke periode waarderen we de steun van onze klanten, andere exchanges, beveiligingsexperts en de bredere crypto-community enorm.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten