Bitcoin Nieuws, Solana Nieuws

Ledger CEO: “Retail markt duwt de Bitcoin prijs omhoog”

Terwijl de cryptoprijzen zich herstellen heeft Pascal Gauthier, de CEO van Ledger, zijn mening gegeven met betrekking tot de toestand van de cryptomarkt.


“Kleine investeerders drijven de Bitcoin prijs op”

In een interview met de CNBC zei Gauthier dat de huidige Bitcoin situatie geen verrassing is. Ook vertelt hij dat retailers nog altijd veel vertrouwen hebben in BTC en dat het de normale mensen zijn die de prijs weer opdrijven. Hij legde uit:

“Het aantal adressen met een klein beetje BTC groeit. Ook in vergelijking met het aantal whales. Overal ter wereld is er een diepgaande retailtrend; mensen vertrouwen steeds meer op Bitcoin. Het zijn de normale investeerders die de prijs opdrijven.”

Recente gegevens van Glassnode ondersteunen deze uitspraak. Het aantal BTC-adressen met ‘meer dan nul BTC’ staat op een recordhoogte. Namelijk op 40 miljoen.

Aantal kleine BTC adressen stijgt – Bron: Glassnode

Het aantal Bitcoin adressen dat ‘meer dan nul tokens’ heeft is een interessante statistiek. Het laat namelijk zien dat de acceptatie in de wereld groeit. Meer adressen betekent dat steeds meer gebruikers het Bitcoin netwerk betreden.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Solana kan de concurrentie aan gaan met Ethereum

Wat betreft altcoins vertelde Gauthier dat dit jaar wel eens een periode van consolidatie kan gaan worden. Dit omdat ze eerst maar eens moeten bewijzen of ze echt een goed lopend project kunnen draaien.

“Vorig jaar kwamen veel nieuwe crypto projecten aan het licht. Dit jaar moeten ze presteren op het gebied van applicaties die bovenop deze protocollen draaien.”

Gauthier vertelt wel dat Solana een goede waardepropositie heeft voor NFT’s en zich op een goede plek bevindt om te concurreren met Ethereum.

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten