Newsbit

Bitcoin prijs stijgt

Ledger CEO: “Retail markt duwt de Bitcoin prijs omhoog”

Bitcoin prijs stijgt

Terwijl de cryptoprijzen zich herstellen heeft Pascal Gauthier, de CEO van Ledger, zijn mening gegeven met betrekking tot de toestand van de cryptomarkt.


“Kleine investeerders drijven de Bitcoin prijs op”

In een interview met de CNBC zei Gauthier dat de huidige Bitcoin situatie geen verrassing is. Ook vertelt hij dat retailers nog altijd veel vertrouwen hebben in BTC en dat het de normale mensen zijn die de prijs weer opdrijven. Hij legde uit:

“Het aantal adressen met een klein beetje BTC groeit. Ook in vergelijking met het aantal whales. Overal ter wereld is er een diepgaande retailtrend; mensen vertrouwen steeds meer op Bitcoin. Het zijn de normale investeerders die de prijs opdrijven.”

Recente gegevens van Glassnode ondersteunen deze uitspraak. Het aantal BTC-adressen met ‘meer dan nul BTC’ staat op een recordhoogte. Namelijk op 40 miljoen.

Aantal kleine BTC adressen stijgt – Bron: Glassnode

Het aantal Bitcoin adressen dat ‘meer dan nul tokens’ heeft is een interessante statistiek. Het laat namelijk zien dat de acceptatie in de wereld groeit. Meer adressen betekent dat steeds meer gebruikers het Bitcoin netwerk betreden.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Solana kan de concurrentie aan gaan met Ethereum

Wat betreft altcoins vertelde Gauthier dat dit jaar wel eens een periode van consolidatie kan gaan worden. Dit omdat ze eerst maar eens moeten bewijzen of ze echt een goed lopend project kunnen draaien.

“Vorig jaar kwamen veel nieuwe crypto projecten aan het licht. Dit jaar moeten ze presteren op het gebied van applicaties die bovenop deze protocollen draaien.”

Gauthier vertelt wel dat Solana een goede waardepropositie heeft voor NFT’s en zich op een goede plek bevindt om te concurreren met Ethereum.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top