Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Ledger lanceert een Crypto-pinpas

Crypto-hardware-maker Ledger heeft vandaag de lancering aangekondigd van een betaalpas waarmee gebruikers hun crypto tokens kunnen gebruiken om spullen mee te kopen.


Ledger blijft innoveren

De nieuwe betaalpas, die begin volgend jaar beschikbaar zal zijn, maakt deel uit van een bredere inspanning van Ledger om zichzelf te veranderen van een hardeware-maker naar een cryptoplatform dat draait om zijn softwaretoepassing.

Terwijl de meeste crypto-eigenaren hun valuta opslaan in een online wallet, maakt Ledger fysieke apparaten die sommigen als veiliger beschouwen omdat ze geen verbinding hebben met internet. Maar Ledger wil blijven ontwikkelen.

De CEO van Ledger, genaamd Pascal Gauthier, vertelt dat het bedrijf is geëvolueerd naar een ontwikkelaarsplatform dat in staat is om te communiceren met een breed scala aan applicaties. “Net zoals de iPhone een platform is voor Web 2, is Ledger beschikbaar voor Web 3”, zei hij.


Over de betaalpas van Ledger

Gebruikers kunnen geld overmaken naar de nieuwe betaalpas via het Ledger Live-platform. De kaart maakt gebruik van het Visa-netwerk om transacties uit te voeren. Ledger zet de crypto van een gebruiker om in fiat om verkopers te betalen voor elke aankoop, tenzij ze ervoor kiezen om een geldkrediet te creëren op basis van hun crypto-onderpand.

Het bedrijf zegt dat de er 0% kosten aan zijn verbonden, maar dat het kredietaanbod beperkt zal zijn tot bepaalde regio’s – wat betekent dat het waarschijnlijk niet beschikbaar zal zijn in de Verenigde Staten.

Gebruikers van de crypto betaalpas kunnen er ook voor zorgen dat hun salaris geheel of gedeeltelijk op hun debetrekening wordt afgeleverd en dit in Bitcoin of Ethereum wordt omgezet. Ledger heeft geen details gegeven over de kostenstructuur, maar Gauthier zegt dat de kosten vergelijkbaar zullen zijn met andere betaalproviders.

Door de debetkaart te lanceren, sluit Ledger zich aan bij Coinbase en andere cryptobedrijven die zich snel hebben uitgebreid naar traditionele bankdiensten. Gauthier zegt dat de pinpas waarschijnlijk eerst beschikbaar zal komen in het Engeland, gevolgd door Frankrijk en Duitsland.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten