Nieuws, Trending

Ledger opent kantoor in New York

De crypto-wallet fabrikant Ledger heeft aangekondigd dat het zich uitbreidt naar New York in het kader van de ontwikkeling van de optie voor de bewaring van ‘Ledger Vault’.

Demetrios Skalkotos

Om het project van de Ledger Vault leiding te geven is er aan Demetrios Skalkotos aangesteld. Ledger Vault is afgelopen mei dit jaar gelanceerd en heeft momenteel hoge prioriteit. Skalkotos gaat zich voornamelijk bezighouden met de zakelijke activiteiten van de wereldwijde business unit. Volgens Ledger was New York een logische keuze; dit doordat de stad New York bekend staat als het financiële centrum van de wereld.

Niet-Cryptocurrency-Operatoren

Ledger heeft zich aangesloten als niet-cryptocurrency-operator wanneer het gaat om de bediening van institutionele beleggers. Naarmate de trend voor bedrijven om institutionele beleggers te bedienen doorgaat, voegt Ledger zich toe aan niet-cryptocurrency-operatoren, waaronder ICE zelf, bij het voorbereiden van de basis voor wat lijkt de vraag van zakelijke klanten te laten groeien.

Ledger Vault

Met Ledger Vault heeft Ledger een vorm van bewaaroplossing gecreëerd, waarmee meerdere leden van een bedrijfsentiteit zoals een hedgefonds toegang hebben tot dezelfde portefeuille voor ‘koude’ opslag. Eerder dit jaar maakte Ledger al bekend dat het een miljoen verkochte cryptocurrency portefeuilles had verkocht. Hierbij maakte ze toen de opmerking dat ze het plan hadden om tech-giganten als Samsung en Google als investeerders wouden aantrekken voor verdere financieringsrondes.

Beveiliging

Volgens Skalkotos pleiten (potentiële) klanten nu al om extra opties voor beheer van beveiligingsgegevens voor hun bedrijven. Volgens hem is veilige opslag van portefeuilles van grote multi-cryptovalgeldfondsen een zeer complexe uitdaging die niet kan worden opgelost door simpelweg slechts enkele procedures te implementeren. Skalkotos is van mening dat instellingen naar veiligere opslagopties zoeken die geïntegreerd kan worden met hun bestuursbeleid.