Newsbit

Non-Fungible Tokens (NFT)

Ledger weet voormalig Apple Music-manager te strikken

Non-Fungible Tokens (NFT)

Ledger, de cryptocurrency-wallet aanbieder, heeft Parker Todd Brooks weten te strikken voor hun nieuwe NFT-divisie binnen het bedrijf. Parker Todd Brooks was eerder actief bij Apple Music als manager, waarna hij nu vice-president zal worden van Ledgers NFT-divisie.


Apple Music & Ledger NFT

Parker was vanaf 2014 actief bij Apple. Eerder werkte hij bij Beats, totdat Apple dit bedrijf opkocht. Toen kreeg hij een nieuwe functie als manager bij Apple Music. Na 7 jaar lijkt hij op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging.

Ledger is geen nieuweling binnen de crypto-wereld. Ledger staat voornamelijk bekend om zijn hardware wallets zoals de Ledger Nano S en de Ledger Nano X. Hiernaast levert het bedrijf ook nog software en infrastructuren aan voor bedrijven die de beveiliging van hun digitale activa aanzienlijk willen verbeteren. Hiermee lijkt Ledger grote stappen te zetten naar de NFT-markt, maar het bedrijf heeft nog niet bekend gemaakt wat hun plannen zullen gaan zijn. Naar verluidt zal het bedrijf gaan samenwerken met de artiesten en NFT-communities, om zo uiteindelijk betere digitale producten te ontwikkelen.


NFT’s mogelijk grote kans voor extra inkomsten

Dat Parker gekozen wordt voor deze functie lijkt ook niet onlogisch. Zo heeft hij met Apple Music vaak in contact gestaan met diverse artiesten en kunstenaars. Door hier nu NFT’s aan te koppelen, zouden artiesten hier wellicht enorm van kunnen profiteren. Het biedt ze namelijk nog een extra, digitale, manier aan om extra inkomsten te genereren. NFT’s bieden de mogelijkheid om er opnieuw achter te komen hoe kunst en muziek gemaakt worden, van vaag idee tot volledig eindproduct, terwijl tegelijkertijd gedacht wordt aan beveiliging van objecten in combinatie met het wereldwijde internet. Hierbij moet echter benoemd worden dat de NFT-markt nog in zijn kinderschoenen staat en het hiermee nog te vroeg is om te voorspellen welke richting de markt opgaat.

Alhoewel meerdere muzikanten de afgelopen weken inmiddels al betrokken geraakt zijn bij NFT’s, blijven de meningen over het vooruitzicht van cryptokunst nog erg verdeeld. Waar sommige denken dat het de potentie heeft om een progressieve kracht te zijn, verouderde royalty-modellen te herstructureren en nieuwe, op de maker gerichte zakelijke kansen te ontsluiten, zeggen andere dat het een goedkope, ecologisch schadelijke manier is om geld te verdienen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top