Libra stablecoin verbonden aan belangrijke Fiat valuta’s

 

Sociale media gigant Facebook probeert goedkeuring te krijgen voor haar Libra stablecoin project. Na verluidt hebben zij details vrijgegeven over de voorgestelde reserves van het project.


Libra wordt ondersteund door grote nationale valuta

Libra gaat gesteund worden door verschillende nationale valuta’s. Het gaat hier om de Amerikaanse dollar, de euro, de Japanse yen, de Britse pond en de Singaporese dollar. De Chinese yuan gaat daarentegen waarschijnlijk niet toegevoegd worden.

Facebook heeft onlangs haar lijst van valuta opgesteld. Dit naar aanleiding van een onderzoek van senator Mark Warner. Hij beweert dat China onlangs andere regeringen heeft gevraagd de Yen op te nemen in hun reserves.

Facebook reageerde hier op door te zeggen dat elke beslissing met betrekking op de ondersteunende valuta’s de zelfstandige keuze van de Libra Associatie is. Dit is een groep van verschillende bedrijven en geïnteresseerde partijen die toezicht houden op de ontwikkelingen van de Libra.

Facebook zei hier het volgende over: ”We begrijpen dat de Libra associatie de Libra munt in geen enkel rechtsgebied zal aanbieden. Dit zal pas gebeuren als het alle zorgen heeft weggenomen en de juiste rechten heeft ontvangen”.


Het nationale digitale valutaproject van China

Hoewel Facebook de optie open houdt om Libra in andere landen aan te bieden, lijkt het onwaarschijnlijk, dat de Libra aan gaat slaan in China.

Deze zomer doken er verschillende rapporten op dat China haar eigen digitale valuta wilde beginnen. Officiële berichten van de regering vertelden dat financiële instellingen in het land de token ontwikkelde, als reactie op het Libra project van Facebook. Echter heeft de regering deze beweringen inmiddels weerlegd.

De centrale bank van China, The people’s bank of China, heeft dus blijkbaar een prototype voltooid. Het prototype is voor de uitgifte van een nationale valuta. Echter, deze kan niet worden gecentraliseerd en kan daarom niet als cryptocurrency worden beschouwd.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken