Altcoin

Licht Andrew Tate zijn volgers op met memecoins?

Andrew Tate is misschien wel het meest controversiële figuur van het digitale tijdperk. Nu heeft hij de focus blijkbaar op memecoins gelegd, want hij is de ene na de andere memecoin aan het promoten.

In het geval van Daddy Tate (DADDY) bleek echter dat voor die promotie al een groot deel van de supply was opgekocht door een paar wallets.

Is Andrew Tate zijn volgers aan het oplichten om geld te verdienen?

Solana memecoin Daddy Tate

Sinds tenminste 11 juni is Andrew Tate de Solana memecoin Daddy Tate aan het promoten op zijn kanalen. Die memecoin kent nu een market cap van 300 miljoen dollar en handelt tegen een koers van 0,30 dollar voor een stijging van 218% over de afgelopen 24 uur.

Daarmee is hij de token voorbij die werd gelanceerd door rapper Iggy Azalea. De vraag is echter of de promotie van Tate zuivere koffie is.

Zou hij memecoins gebruiken om zijn volgers helemaal leeg te trekken? Dat zullen we van hem natuurlijk nooit horen, maar wat is zijn motief om dit soort projecten te gaan promoten? Kan hij zijn volgers niet veel beter vertellen om rustig in aandelen te gaan investeren?

Je zou bijna denken dat Tate voor het promoten van een token zelf een grote hoeveelheid inkoopt en deze vervolgens dumpt op zijn volgers. Dat zou wel een makkelijke manier zijn om rijk(er) te worden voor hem. Dit soort zaken blijven echter lastig om te bewijzen.

Bubblemaps doet onderzoek

“Insiders kochten 30% van de supply bij de lancering, voordat Andrew Tate begon de token te promoten”, aldus Bubblemaps op Twitter.

Volgens hen kochten 11 wallets ongeveer 20% van de supply op 9 juni, nog voordat Tate zijn eerste publicatie deed op Twitter. Op dit moment zijn die tokens ongeveer 61,4 miljoen dollar waard.

Alles werd vanuit Binance gefinancierd met bijna identieke hoeveelheden kapitaal. Bubblemaps kan niet bevestigen of ze bij dezelfde groep horen, maar de “timing en hoeveelheden suggereren sterk dat ze bij elkaar horen.”

Andrew Tate geeft op zijn beurt echter weer aan dat hij “nooit gaat verkopen” en zijn tokens alleen op de digitale brandstapel zal gooien. Dat moeten we natuurlijk nog maar zien. Hij zit immers wel op een kapitaal van tientallen miljoen dollars aan memecoins op dit moment.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

JPMorgan voorziet potentieel Altcoin Season in augustus
Voetballegendes Ronaldinho en Messi ondersteunen de meme-munt Water
Santiment: Ethereum en Dogecoin geven bullish signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen