Nieuws

Ligt de reële waarde van de Bitcoin rond de $150.000?


Crypto optimist en mede oprichter van advies bureau Fundstrat Tom Lee zegt dat de reële waarde van een Bitcoin vele malen hoger is dan de huidige prijs.


De waarde van 1 Bitcoin kan oplopen tot $150.000 dollar

Eerder deze week zei Tom Lee dat de reële waarde van een Bitcoin tussen de $13.800 en de $14.800 ligt. Hiermee houdt hij rekening met het aantal actieve BTC wallets, het gebruik per account en andere factoren. Hij schrijft het enorme verschil tussen de opmars en de teloorgang van de munt toe aan een uitverkoop het onvolwassen niveau van de crypto markt. 

Een van de belangrijkste redenen waarom de waarde van de Bitcoin wel eens omhoog kan gaan stuwen is de massa acceptatie van de Bitcoin. En dan vooral de acceptatie van de digitale valuta op de beleggingsmarkt. Hierbij merkte Lee op dat de waarde van de Bitcoin op zou kunnen lopen naar $150.000 per munt als slechts 7 procent van de 4,5 miljard Visa rekening houders Bitcoins zouden hebben.


Einde van het jaar is de Bitcoin $15.000 dollar

Tom Lee staat bekend voor zijn optimistische houding ten opzichte van het herstel van de Bitcoin. Ook op de BlockShow Asia 2018 merkte hij op dat de cryptomarkt pas 50 miljoen actieve portefeuilles heeft ten opzichte van 254 miljoen PayPal accounts. Lee gaat verder en vertelt en vergelijkt de munt met Visa en MasterCard accounts. Ter vergelijking met deze betaalsystemen zou de Bitcoin in tien jaar tijd $10 miljoen dollar per munt waard kunnen zijn.

Ook ondanks de recente crash herhaalde de analist zijn prijsvoorspelling van $15.000 dollar voor het einde van het jaar.