Nieuws, Trending

LINE lanceert eigen cryptocurrency

De grote Japanse social messaging speler LINE heeft zijn eigen cryptocurrency en interne blockchain gelanceerd, volgens een aankondiging van het bedrijf. 

Apps kunnen meteen worden ingezet

LINE heeft onthuld dat het de blockchain achter zijn nieuwe belangrijkste LINK-keten op 23 augustus 2018 is gegenereerd. Het bedrijf beschrijft het hoofdnet als een servicegerichte blockchain-netwerk waarmee gedecentraliseerde apps (dApps) direct kunnen worden toegepast op het berichtenplatform van LINE . Het bedrijf is van plan om in zijn totaliteit 1 miljard LINK-tokens te verstrekken aan gebruikers van zijn platform. Het bedrijf zelf wil 20 procent, ofwel 200 miljoen tokens, als bedrijfsreserve zal houden. De tokens kunnen uitsluitend worden gebruikt als betaalmiddel voor een reeks van LINE-services. De nieuwe LINE tokens zullen worden uitgegeven door een in Singapore gevestigde dochteronderneming, LINE Tech Plus PTE. LINE heeft deze dochteronderneming eerder dit voorjaar opgericht.

Beloningssysteem

De nieuwe tokens gaan worden gedistribueerd via een beloningssysteem dat gebruikers met LINK compenseert krijgen wanneer ze gebruik maken van bepaalde services binnen het LINE-ecosysteem. Volgens de white paper van LINE in token economy geeft aan dat de eerste twee dApps in september 2018 zullen worden gelanceerd. Hiernaast staan er meer dan 10  in de planning om uitgebracht te worden in het eerste kwartaal van 2019.