Altcoin

Lisk ontslaat, twee weken voor kerst, 40 procent van zijn personeel

Lisk heeft naar verluidt ongeveer 40 procent van zijn personeel ontslagen. Er gaan ook geruchten over andere werknemers die het bedrijf in groten getale hebben verlaten. Lisk zegt zelf dat het deel uitmaakt van het verbeteren van de operationele efficiëntie. Critici denken echter dat het een teken is van een mislukt Altcoin experiment.


Lisk ontslaat 21 van de 53 werknemers

Onlangs is bekend geworden dat Lisk 21 van zijn 53 werknemers heeft ontslagen. Naar verluidt heeft het project er ook voor gekozen om geen nieuwe contracten aan te bieden aan drie personen die in aanmerking kwamen. Als reactie op deze beslissing schreef Lisk mede-oprichter Max Kordek het volgende:

“Vandaag hebben we 21 van onze werknemers ontslagen en de contracten beeïndigd van drie werknemers die nog moesten beginnen. Wij zijn nu klaar om volledig toegewijd 2020 in te gaan met een solide team van 31 personen.”

Van de overgebleven 31 werknemers zijn er 19 met onderzoek en ontwikkeling bezig. Hiervan zijn er 4 actief in de bedrijfsvoering en marketing. De overgebleven werknemers werken bij de afdelingen ontwerpen en bedrijfsontwikkelingen. Het team van Lisk ziet er nu dus als volgt uit:

  • 15 Ontwikkeling
  • 5 Onderzoek
  • 4 Bedrijfsvoering
  • 4 Marketing
  • 2 Design
  • 2 Bedrijfsontwikkeling

Lisk geeft aan dat de prioriteit ligt bij de afdeling onderzoek en ontwikkeling vanuit het operationele spectrum. Het project heeft besloten de overheadkosten te verminderen.

Het hoofd van Lisk was ook van mening dat de veranderingen binnen Lisk het een flexibeler project maken. Sommige analisten beweren echter dat Lisk een neerwaarts traject volgt. Er wordt gesteld dat veel voorstanders van het project hun steun hebben opgegeven.


Nog een Altcoin project in nood?

In tegenstelling tot Ethereum, betrad Lisk de crypto-scene op zoek naar ontwikkelaars om hun eigen gedecentraliseerde apps (dApps) op de belangrijkste blockchain te laten bouwen en draaien zonder de noodzaak van smart contracts. In plaats daarvan hoeven DApp-bouwers alleen zijketens te maken voor de implementatie van hun projecten in JavaScript.

De prestatie van Lisk weerspiegelt die van de Altcoin-markt in het algemeen, wat de prijs betreft. De Lisk-token is meer dan 73 procent gedaald ten opzichte van de hoogste koers in 2019. Toen lag de koers rond de $2,40.

Op het moment van schrijven ligt de Lisk prijs rond de $0,65. De koers is met een ongelofelijke 98 procent gedaald ten opzichte van zijn hoogste prijs ooit van $33,92 dollar. Hierdoor is het één van de slechtst presterende crypto’s sinds de bullrun van eind 2017.