Prijsanalyse

Litecoin prijsanalyse 29 oktober 2020

Hoe staat het ervoor met de Litecoin? Vandaag analyseert onze analist de LTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Litecoin weekly chart

Litecoin trade momenteel tegen de downtrendlijn aan die al vanaf December 2017 gevormd is. Ook zit het aardig in de apex van de triangle die gevormd wordt met de onderste trendlijn.

Hier zien we steeds een higher low gevormd worden. Het is nu zaak om een higher high neer te zetten voordat we flinke winsten van tot wel 100% kunnen gaan zien.

Het weerstandsniveau (grijze blok) wat we graag geflipt willen zien ligt op $65 – $70 en heeft tevens confluence met de ema100. De rsi bevindt zich in neutraal gebied met de middenlijn en ema als support onder zich. De LBR indicator (aangepaste MACD van Linda Bradford Raschke) geeft hetzelfde beeld als de rsi alleen zien we dat de momentum toch ligt bullish is.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

Litecoin daily chart

Ongeveer anderhalf week geleden heeft Litecoin de local highs (paars gemarkeerd) prachtig doorbroken en werd vervolgens gerejected op de trendlijn en weekly orderblock. Wanneer we deze impulse meten met de fibancci dan komt de golden pocket mooi overeen met de gebroken local highs. Deze level testen zou helemaal zo gek niet zijn, er zou dan immers nog gewoon een higher low kunnen vormen.

We zien de ema100 proberen om boven de ema200 te komen en dat zou bullish zijn en heeft tevens confluence met een eventuele retrace naar de golden pocket. Het sell volume neemt aardig toe en ook de RSI en LBR laten een mogelijke retrace zien.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Litecoin 6h chart

De zes uurs grafiek lijkt ook te gaan bevestigen dat we nog even verder moeten zakken. LTC zit nu op een punt van doorbraak of een bearish retest. Het enige wat hier nog in het voordeel van de bulls staat zijn de ema’s. De overige indicatoren laten duidelijk een retrace zien en het bearish momentum loopt op.

XRP 6h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist acht de kans groot dat Litecoin in de komende weken de downtrendlijn gaat breken maar hiervoor zal de koers wel eerst gaan terugzakken. Hij verwacht dat de LTC kan terugzakken tot rond de $52, maar dat zou ook nog best iets lager kunnen. De 65 – 70 dollar level moet gebroken en het liefst getest worden voordat we echt bullish kunnen gaan worden. Eenmaal in die positie dan zit op 80 dollar nog een beetje weerstand en daarna is de weg vrij naar de 138 dollar.